Fiat Chrysler çok sayıda kamyoneti geri çağırıyor

Date:

Yazılım hatası

Fiat Chrysler olası tehlike arz eden bir yazılım hatasından ötürü bir milyondan fazla kişiyi araçlarını satın aldıkları yere geri götürmeleri için çağrıda bulunuyor. Araba üreticisi firma 2013 ile 2016 arasındaki Ram 1500 ve 2500, ve aynı zamanda 2014’ten 2016’ya kadarki Ram 3500 pikaplardan oluşan yaklaşık 1.02 milyon aracı geri çağırma bildirisi yayınladı. Firmanın web sitesinde yayınlanan bildiriye göre firma bir ölüm, iki yaralanma ve iki adet kazanın yazılımdan kaynaklanan sorun nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini kabul etti.

Üreticinin verdiği ayrıntılara göre, Amerikan Ulusal Otoban Trafik Güvenliği Yönetimi, bir kaza esnasında aracın yuvarlanması sırasında hava yastıklarının açılmadığı iddia olunan bir dava oturumundan sonra firmanın araçlarını incelemeye aldı. Chyrsler’in kendi yürüttüğü bir teftiş sonrasında da, aracın alt bölümü, örneğin büyük parçalı döküntülere çarptıktan sonra yuvarlanmaya başladığında, bazı araç modellerinde bulunan yazılımın hatalı bir kod üretebildikleri tespit edildi. Bu durum, yan hava yastıklarının ve emniyet kemeri mekanizmasının devre dışı kalmasına ve insanların hayatlarının tehlikeye girmesine neden olabiliyor.

Firma, uyarı ışıkları yandığında aracı durdurup tekrar çalıştırarak emniyet kemeri sisteminin resetlenebileceğini söylüyor. Fakat aynı zamanda tam emniyetin sağlanması için araç satışı esnasında sağlanan talimatlara da sürüclerin uyum sağlamaları talep ediliyor.

Fiat Chrysler 2015 yılında firmanın bazı modellerinin sistemlerinin hacklenerek motorun durdurulabileceği ve fren sisteminin devre dışı bırakılabileceği açığa çıktığında 1.4 milyon aracını geri çağırmak zorunda kalmıştı. Bununla birlikte yazılım hatalarından ötürü araçları geri çağıran yegane firma Chrysler değil. Aynı zamanda General Motors’ da hava yastığı sistemindeki yazılım sorunundan ötürü geçtiğimiz yıl 4.3 milyon aracı geri çağırmak zorunda kalmış, Toyota ise 2014 yılında aşırı ısınmaya neden olan bir arıza nedeniyle 1.9 milyon adet Prius hibrit aracı geri çağırmıştı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...