Retro tank vurma oyunu ‘Battlezone’ üç boyutlu VR ortamda oynanabiliyor

Date:

Geçmişe yolculuk

Arcade oyun dönemlerine yetiştiyseniz, Atari’nin ilk oyunlarından olan ilk insanlı tank oyunu ‘Battlezone’ u oynamışsınızdır belki. Arcade versiyonunda oyunu oynarken suratınız dandik gözlüklere yapışık bir halde oynamak zorunda kaldığınız için gerçek bir tankın içindeymişsiniz gibi sıkışıp kaldığınız hissini yaşamışsınızdır. Sanki sanal dünyaya atılan bir adım gibiydi.

Yapımcı Rebellion, oyunu PSVR’a uyarladığında, 1980 yapımı sanal gerçeklik fonksiyonu yerine getirilmiş oluyordu. Battlezone şimdi ise Oculus Rift ve HTC Vive VR gözlükleriyle PlayStation’dan PC’ye sıçrayış gerçekleştiriyor.

Kokpitinizde çevrenize bakınmak ve savaş meydanını gözlemlemek kesinlikle oldukça heyecan verici olmakla birlikte, yeni versiyon aynı zamanda co-op moduna da sahip. Her bir retro savaş meydanında üç arkadaşınızla birlikte tank gezintisi yapabiliyor, düşmanlarınızı havaya uçurabiliorsunuz. Yeni VR Battlezone’daki görüntüler henüz oldukça basit olmakla birlikte, orijinal oyunun yeşil vektör grafiklerinden bakıldığında oldukça güzel görünüyorlar. Rebellion’dan Tim Jones oyunun PSVR versiyonunu ‘köklerimize bir aşk mektubu’ olarak adlandırıyor. Başınızı VR gözlük setine sokmak, oyunun ilk çıktığı zamanlarda yaşadığınız hissin benzerini yaşatıyor. Fakat sadece VR modda oynanabilir olan bu versiyonu iki boyutlu olarak oynayamayacaksınız.

Yeni versiyon %15 indirimle, 33.99$ fiyatla satışa sunuldu. Oyunu Rebellion game store’dan, Steam’den ya da doğrudan Oculus’ten edinebilirsiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...