Galaxy S8 masa üstü bilgisayar gibi davranabiliyor

Date:

Telefon ekranı PC ekranına aktarılabiliyor

Mükemmel bir telefon-PC karışımına giden yol, hırslı başarısızlıkların cesetleriyle döşelidir. Bunun için Microsoft Lumia 950 ve Motorola Atrix’e göz atabilirisiniz. Yine de bu Samsung’u Dex adı verilen gövdeyi Galaxy S8’e uyarlamasına engel olamıyor. VR göz önünde bulundurularak tasarımlanmış olan üst düzey Snapdragon 835 chip’e sahip olduğu için buradaki fikir Galaxy S8’in iki işi yapabilecek bir PC gibi kullanılabileceği yönünde. S8’in takılı olduğu aksesuarı deneme imkanımız oldu ve Samsung’un Android’i büyük ekranlar için özelleştirme şeklinden çok etkilendik.

Toplam olarak söylemek gerekirse Dex’te iki USB girişi, bir HDMI girişi, bir Eternet kablosu ve bir USB-C güç soketi mevcut. Bu bağlantılarla telefonunuzu ekrana, kablolu klavyeye ve mouse’a bağlayabilir, masaüstü bilgisayar düzeneği hazırlayabilirsiniz. Aksesuarları aynı zamanda Bluetooth üzerinden bağlayabilir, USB portları harici sürücüler için boşaltabilirsiniz.

Telefonunuzu bağlamak istiyorsanız bağlantı gövdesinin üst bölümünü kaydırarak açın. Disk açıldığı zaman stand haline gelir ve telefonun fazla çalışan programlardan ötürü ısınmaya başlaması durumunda telefonu soğutmak için altında bulunan fan çalışmaya başlar. Galaxy S8’i standın altında bulunan USB-C bağlantısına taktığınızda telefon, bağlı cihazlara veri göndermeye başlar.

Samsung Android 7.0 Nougat’ı büyük boy ekran için özelleştirmiş ve daha alışıldık bir ortam hazırlamak için Windows benzeri dokunuşlar eklemiş. Ekranın sol alt köşesinde Windows ve Chrome işletim sistemlerindekine benzer olarak ‘bütün uygulamalar’ butonu bulunuyor. Aynı zamanda masa üstü bilgisayarın alt bölümünde de açık uygulamaları, tarihi ve WiFi, LTE ve şarj seviyesini gösteren durum bildirimlerinin yer aldığı bir görev çubuğu mevcut. Favori uygulamalarınızı kolay erişim için bu çubuğa sabitleyebilirsiniz. Telefon standa dururken Chrome ya da Samsung’un internet tarayıcısını açtığınızda, web sitelerinin masa üstü versiyonlarını da otomatik olarak göreceksiniz.

Yapmış olduğumuz denemelerde Chrome penceresi ve YouTube açık iken Word’de yazdığımızda, S8’in genel itibariyle sorunsuz çalıştığını gördük. Fakat küçük bir gecikme yaşandı; masa üstü bilgisayarda Word’de yazarken karakterler, yazdığımız hızda ekrana yansımıyordu. Fakat bir Samsung temsilcisi bunun klavyenin Bluetooth bağlantısı ile ilgili olabileceğini söyledi.

Samsung aynı zamanda Word, PowerPoint ve Excel gibi uygulamaların Dex için optimize edilmeleri için Microsoft’la birlikte çalışma yaptı. Temel olarak bu uygulamaların tablet versiyonu ile karşılaşıyorsunuz fakat tek fark pencerelerin ölçeklendirilebilir olmaları ve klavye kısayolu uygunluğunun sağlanması. Şu an itibariyle bu uygulamalardan bazıları ölçeklendirilebilir özellikte (Adobe Lightroom ve Photoshop Express dahil olmak üzere).

Bu arada; eğer Dex üzerinde gerçek bir Windows sisteminin çalışmasını isterseniz, S8 VMWare, Amazon ya da Citrix kullanarak masaüstü sanal makine uygulamalarını da destekliyor.

Samsung Dex’in ne kadara mal olacağı ya da ne zaman ve nereden temin edilebileceği ile bilgi vermemiş olmakla birlikte, diğer cihazlarla da uyumlu olup olmayacağı hakkında da herhangi bir şey söylemedi. Şimdilik Dex’in en cezbedici özelliği büyük ekran uyumlu Android versiyonu oluşu. Dex’in de kendine has kısıtlandırmaları var. Özellikle de uyumlu uygulamaların az sayıda oluşları. Fakat bu ilk çalışma, Android’in masa üstü bilgisayarlara getirilmesi için teşvik edici bir etki sağlayabilir. Bununla birlikte telefon-masa üstü karması kurulumların geleceği hala belirsiz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...