Google, Android Market’i 30 Haziran’da resmen kapatıyor

Date:

Google, Android Market’i 30 Haziran’da kapatıyor

Eğer, Android’i en başından beri kullanıyorsanız, mevcut Google Play Store’un daima orada olmadığını biliyor olursunuz. Başlangıçta, Android telefonlarda bulunan “uygulama mağazası”, 2008 yılında piyasaya sürülen Android Market olarak biliniyordu. Android Market’in ilk dört yılında Google, içeriği indirmek için birden fazla mağaza açtı. Uygulamalar ve oyunlar için; Android Market, kitaplar için; Google eBookstore ve müzik için; Google Music vardı.

2012 yılına gelindiğinde ise Google, tüm içerikleri (uygulamalar, müzik, kitaplar, oyunlar vb) içerisine alan, günümüzdeki Google Play Store olarak bilinen bir mağazayı açtı. Bununla birlikte de Google Play Store, Android 2.2 (Froyo) ve sonraki sürümleri olan cihazlarda çalıştı. Bunun anlamı ise, Android 2.1 (Éclair) ve altındaki cihazların hala Android Market’te çalışan cihazlar olması. Play Store, yaklaşık 5 yıldır kullanılabilir durumda fakat Android 2.2 ve sonraki sürümlerle uyumlu halde. Android 2.1 ve daha eski sürümlerle çalışan cihazlar ise Android Market’te esir kaldı.

Google, Android Market’i 30 Haziran’da kapatıyor

Ve, şimdi, Google, eski Android cihazları kullananlar için kötü haberi açıkladı. Google, Android Market’in 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle artık işlev görmeyeceğini belirtti. Android 2.1 piyasaya sürüldükten yaklaşık 7 yıl sonra Android Market olmayacak. Android Market’in kapanmasının teknik kısıtlamalar ve yetersizliklerden dolayı gerçekleştiği açıklandı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...