Android O bataryadan tasarruf edecek

Date:

Temel hedef batarya sarfiyatı

Google, Android O geliştirici gösteriminin başladığını duyurdu.

Daha sonra Android Nougat’a dönüşen Android N’de yaptığı gibi firma, bu gösterimi önceki Android tekrarlarından daha önce başlatıyor.

Yeni yazılımda göze en çok çarpan şey, verimliliğe verdiği önem. ‘Arka plan sınırları’ O’da yeni bir özellik. Bu özellik ‘Data Saver’ ın kablosuz faturanız için yaptığını bataryanız için yapacak gibi görünüyor.

Hedef, limitleri geliştiriciler için daha şeffaflaştırarak hem yeni hem de eski uygulamaların bataryanız üzerine daha az yüklenmesini sağlamak. Eğer son sürümde iyi çalışacak olursa, bu özellik desteklenen cihazlar için muhteşem olacak.

Bunun haricindeki diğer bir yeniliğin adı üzerinde; ‘Picture in Picture (PIP)’. Bu özellik  kullanıcıları, tamamiyle farklı bir iş yaparken video izlemeye devam etmelerini sağlıyor. Bölünmüş pencere özelliğinin bir uzantısı olan bu özellik, tam ekran görüntü almanızı sağlar.

Bildirimlere de bazı kullanışlı güncellemeler geliyor.  Bildirimlerin daha sonraki bir zaman için ayarlanabilecek olmaları ve neyin ne olduğunu bir bakışta anlamanızı sağlayacak her bir arka plan renginin de ayarlanabilecek olmaları, bir çoklarımızın beğenisini kazanacaktır.

Yeni olan başka ne var ?

Google, LDAC Bluetooth codec desteği ile Android O’da bir adım önde. Bu özelliği Sony yapmıştı ve her ne kadar bu özelliği firmanın kendi audio ürünler zincirinin dışında uygulanışını görmemiş olsak da aynı performansı vereceği kesin (En azından Google’ın bu özelliği O’ya yerleştirmesine yetecek derecede).

Android O dev’in gösteriminin sunduğu şeyin büyük bölümü geliştiricilere yönelik olsa da, müşterileri de heyecanlandıracak birkaç fayda mevcut.

Google, Android O’da kullanılmak üzere üreticiler için uyumlu simgeler getirdi. Böylece Bütün uygulama simgelerinin Play Store’daki görünümlerinde daha büyük uyum sağlanmış olacağını ümid ediyor.

Bu yeni güncelleme bütün uygulama simgelerine animasyon desteği de ekliyor.

Android O ile ilgili bildiğimiz şeylerin yanında bilmediğimiz şey, nasıl adlandırılacağı. Oreo? Orbit? Orange? Sanırız Google IO 2017 yeni bir isim uydurana kadar beklemek durumundayız.

İlk geliştirici gösteriminin son derece kararsız ve Google’ın tabiriyle sadece geliştiricileri hedefliyor olması ihtimali yüksek. Bu sebeple O’nun otomatik güncellemesini Android Beta Programı üzerinden alamayacaksınız. Her şeyi bizatihi kendiniz yapmalısınız.

Kendi sorumluluğunuzda olmak üzere Android O’yu buradan yükleyebilirsiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...