Google Compute Engine servisi işlemci gücünü iki katına çıkardı

Date:

Kullanıcıların VM (sanal makinalar) çalıştırmasına olanak sağlayan hizmeti daha da güçlendi.

Geliştiricilerin Google’ın servisi olan Google Compute Engine servisinde bir sanal makinede kullanabilecekleri işlemci çekirdek sayısı 32’den 64’e çıkarak iki kat arttı. Bu yüksek güçteki makineler ister standart ayardaki ister ayarlanabilir ayardaki makine tiplerinde olsun beta sürecine girdi. Ayarlanabilir makine tipinden kasıt istenilen işlemci ve hafızayı seçebiliyor oluşunuz.

Eğer Google’ın 64 işlemcili yüksek hafızalı makine tipini kullanmayı tercih ederseniz, 416GB RAM’e de erişim sağlamış olacaksınız. Bu Compute Engine’in eskiden önerdiği hafızanın neredeyse iki katı. Uygulamalarınız bu yüksek hafızalı cihazlarda çalıştırmak size saatliği $3.7888 patlayacak. Tabi daha uzun soluklu bir anlaşma yaparsanız, ücrette düşmeler meydana gelebiliyor.

“Bununla yetinmek istemiyoruz. Yılın ilerleyen zamanlarında daha çok işlemci gücüne ve terabaytlık hafızalara sahip makineleri sizlerin kullanımına sunmak istiyoruz” diyor Google’dan Urs Hoelzle.

Ayrıca dipnot olarak şunu belirtmekte fayda var. Microsoft Azure’un sunduğu servislerin işlemcisi 32 çekirdek olurken, AWS’nin EC2 servisi şuan için 128 çekirdekli ve 2095.944GB RAM’lik bir hizmet sunuyor. AWS’nin hizmetinin saatlik ücreti ise $13.388 dolaylarında.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...