Google insanları geleceğin mesleklerine eğitmek için 50 Milyonluk yatırım yaptı!

Date:

Google insanları geleceğin mesleklerine eğitmek için 50 Milyonluk yatırım yaptı!

Google her zaman benim için bir arama motorundan ziyade mühendislik anlamında yaptığı yeniliklerle ön planda olan bir firma olmuştur. Snapchat, Facebook, Instagram gibi popüler kültürden faydalanıp şahsi servetlerini artıran firmalardan değildir. Alan içi veya alan dışında teknolojiyi ilerletmek adına yaptığı girişimlerle her zaman benim için farklı bir yeri olmuştur. Her ne kadar Google’a karşı yazdığım övgü nitelikli yazılar kulağa platonik bir âşık gibi gelse de, yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım.

İşte yine Google özellikle 3. Dünya ülkelerini hedef alan bir başka projeyle daha sektörü ilerletmeye devam ediyor. Bu seferki projenin konusu ise doğrudan eğitim. Yeni kurdukları kar amacı gütmeyen organizasyon aracılığıyla insanlara – yukarıda da belirttiğimiz gibi özellikle 3. Dünya ülkelerini hedef alarak – eğitim vermeyi amaçlıyorlar. Yeni işler için kalifiye elemanlar yetiştirmek, insanlara teknolojiyi kullanmayı aşılamak kısacası, iş dünyası ile alakalı ihtiyacı olan bütün eğitimleri vermeyi hedefliyorlar.

‘ Şunu farkettik ki değişen dünya ile birlikte iş yapma şekillerimiz de değişmeye başladı. Bu yüzden ulaşabildiğimiz kadar çok insanı geleceğin meslekleri için eğitmeye yönelik çalışmalara başladık. Çok değil sadece birkaç yıl önce, günümüzdeki mesleklerden çoğunun tahmin edilme ihtimali yoktu. Gelecek nesilleri bu amaçlar doğrusunda yetiştirmek öncelikli hedefimiz olacak. ‘

Google’ın da belirttiği gibi artık birçok araştırma kuruluşları, şirketler hatta sektörler işçilerine kendileri eğitim vermekte. Bunun sebebi olarak değişen ekonomiler ya da geçtiğimiz yıllardaki orantısız teknolojik gelişmeler örnek verilebilir. Fakat şu bir gerçek ki nüfus artışımız devam ettiği sürece kalifiye eleman ihtiyacı da orantılı bir şekilde artacak.

NDWA Sosyal Yenilik Müdürü Palak Shah şu şekilde devam etti. ‘ Teknolojinin beklenmedik ilerleyişi iş dünyasında yaptığımız faaliyetlerin çoğunu değiştirdi. Şu anda çok harikulade bir şansımız var. Aksi takdirde ekonomik sıkıntıların artışı durdurulamaz bir hal alacak! ‘. ‘ Bir işi sadece ne için yaptığın değil, aynı zamanda nasıl yaptığın da önemlidir. İşte bu yüzden Google.org geleceğin meslekleri için inovatif bir şekilde kalifiye eleman yetiştirme kuvvetlerine dâhil oldu ‘ diye ekledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...