WhatsApp Hikayeler, Snapchat kullanıcı sayısını geçti!

Date:

WhatsApp Hikayeler, Snapchat Hikayeler’e karşı rekor kırdı

Hatırlayacağınız üzere, popüler sosyal medya platformu Facebook, anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp’ı satın almıştı. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, tam tamına bu satın alma işlemi için 16 milyar dolarlık bir ödeme yaptı. Böylelikle daha öncede, Instagramı satın alan Facebook, gücüne güç kattı. Facebook, rakiplerini ortadan kaldırmak isteyerek, Snapchat’in üzerine oynamak adına birçok hamle yaptı. Snapchat’e benzer bir şekilde, WhatsApp uygulamasına da hikayeler özelliği gelmişti. Görünüşe göre, WhatsApp’ın hikayeler özelliği, Snapchat’in kullanıcı sayısını geçmiş durumda.

Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu Facebook, Instagram ve onun hemen ardından da WhatsApp’a hikayeler özelliği geldi. Gerçek anlamda, Facebook, Snapchat’in özelliklerine göz dikmiş durumda. Facebook, ilk başta hikayeler özelliğini Instagram’a getirdi. Ardından ise, bu özellik kullanıcılar tarafından ilgi görünce, WhatsApp’a da getirilen bu özellik, kısa bir süre sonra da Facebook Messenger’da Messenger Day adıyla bu özellik sunuldu. İlk başlarda, ilgi görmeyen hatta “aman bu da ne şimdi” denilen WhatsApp hikayeler özelliği, şu an için Snapchat kullanıcı sayısını aşmış durumda.

WhatsApp Hikayeler, Snapchat Hikayeler’e karşı rekor kırdı

WhatsApp’ın Hikayeler özelliğinin aktif kullanıcı sayısı Snapchat’in toplam kullanıcı sayısını geçti. WhatsApp’ın şu anda tam 1.2 milyar aylık kullanıcısı mevcut. Zaten, dünyanın hemen hemen nüfusunun yedide birinden fazla insan WhatsApp uygulamasını kullanıyor. Ee, durum böyleyken de, beğenilmeyen, başlarda “aman bu da ne” denilen WhatsApp hikayeler özelliğinin kullanıcı sayısının bu kadar fazla olması normal gibi geliyor. Siz ne dersiniz? Bir uygulamanın kullanım yüzdesi gerçekten çok önemli. Mesela, Facebook Hikayeler ve WhatsApp Hikayeler’i ele alalım.

[irp posts=”21723″ name=”Moto Z2 Force Edition resmi olarak duyuruldu!”]

İstatistiklere göre, Mark Zuckerberg’in kurucusu olduğu Facebook uygulamasının kullanıcı sayısı ortalama 1.9 milyar olarak belirlenmiştir. Öte yandan, az öncede belirttiğimiz gibi, WhatsApp uygulamasının kullanıcı sayısı ise, tam 1.2 milyar olarak belirlenmiştir. Ancak, her iki uygulamaya da gelen Hikayeler özelliğine gelince dengeler değişiyor. Neden mi? Çünkü, siz de eğer bir Facebook hesabınız mevcut ise, farketmişsinizdir, uygulamaya gelen Hikayeler özelliği, o kadar kullanıcıya sahip olmasına rağmen neredeyse hiç kullanılmıyor. Ama, WhatsApp Hikayeler kullanıcı sayısının Facebook’tan az olmasına rağmen, Snapchat kullanıcı sayısını geçti.

WhatsApp Hikayeler özelliği, 175 milyon aylık kullanıcı sayısına ulaşırken, Hikayeler özelliğini ilk ortaya çıkaran uygulama Snapchat’in kullanıcı sayısı ise 161 milyon olarak belirlendi. Snapchat, Facebook’a ve onun satın aldığı diğer uygulamalar, Instagram ve WhatsApp’a karşı koyamayacak sanırım.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...