Google kişisel tıbbi kayıtları aramalardan kaldırıyor

Date:

“Kaldırılabilecek bilgiler” bölümünde “kişisel tıbbi kayıtlar” başlıklı yeni bir bölüm var.

Bloomberg’e göre, Google’ın arama sonuçlarından kaldırılmaya uygun olan çok az sayıda madde var ve bunlara bir madde daha eklendi. Teknoloji devi Google kişisel tıbbi kayıt sonuçlarını temizlemeye başladı. Google bu konuda geniş kapsamlı bir açıklama yapmadı. Ancak, Google, Kaldırma Politikaları’nda yer alan yeni bir kuralı onayladı. “Kaldırılabilecek bilgiler” bölümünde “kişisel tıbbi kayıtlar” başlıklı yeni bir bölüm var.

Google, bu kategorinin çalışmasını Aralık ayındaki sayısız insanın hassas tıbbi durumlarını ortaya çıkartan talihsiz bir olaydan sonra başlatmış olabilir. Hindistan’daki bir patoloji laboratuvarı hastaların isimlerini ve HIV test sonuçlarını içeren yaklaşık 43.000 kan testi sonucunu yanlışlıkla internete yüklemişti. Google’da en iyi yaptığı şeyi yaptı ve bunları dizine ekledi. Bu yeni politika sayesinde bu tür aksiliklerin insanların hayatlarını etkilemesini ve özellikle de sadece yakın arkadaşlarının ve ailelerinin bilmesi istenilen bilgilerin sızması önlenebilir.

"Kaldırılabilecek bilgiler" bölümünde “kişisel tıbbi kayıtlar” başlıklı yeni bir bölüm var

Arama motoru devi olan Google, bu yeni kategori eklenmeden önce kimliğinizi çalmayı kolaylaştıracak veriler olduğunda bilgilerinizi temizliyordu. Bunlara sosyal güvenlik numaraları, imzaların görselleri, kredi kartları ve banka hesapları gibi özel finansal veriler de dahil. Ve daha sonra da yasadışı pornografi içeriklerin veya internet üzerine rızasız yüklenen çıplak görüntülerin kaldırılmasına yönelik talepleri kabul etmeye başladı. Bunların haricinde, bilgilerinizi internetten kaldırmanızın tek yolu Avrupa Birliği’nin “Unutulması Gereken Haklar” kanunundan yararlanmaktı. Ve bu da eğer sadece Avrupa Birliği vatandaşıysanız işe yarıyordu.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...