Google ve Levi’s ortaklığıyla akıllı ceketler geliyor

Date:

Google ve Levi’s ortak yapımı akıllı ceketler yakında piyasaya çıkıyor

Jacquard Projesi ile birlikte Google’ın misyonu, gelişmiş teknoloji ve ürünler grubu ile nesneleri interaktif hale getiren ve harekete duyarlı yüzeyler sağlayan inovasyonlar oluşturmaktır. 2016 yılında piyasaya sürülen Levi’s Commuter ceketi ile birlikte bu proje hayata geçirildi. Bu teknoloji, iletken bir kumaştan dikilmiş ve üzerine yerleştirilmiş bir Bluetooth cihazına sahip kot bir ceketten oluşuyor. Bluetooth’un bağlandığı alan ceketin sol kolundaki on beş iplikten ibarettir. Bağlanılan bu alan, kişinin rahatlıkla görüp dokunabileceği bir bölgede bulunur.

Örneğin saatin kaç olduğunu öğrenmek için ceketinize parmağınızı sürtebilir veya müzik dinlerken parçayı çalmak, duraklatmak veya ileriye sarmak gibi işlemleri ceket üzerinde yapacağınız dokunmatik hareketlerle gerçekleştirebilirsiniz. Android üzerinde bulunan Project Jacquard adlı uygulama ile birlikte, hangi hareketiniz ile ne yapmak istediğinizi ayarlayabilirsiniz. Uygulamanın arayüzü oldukça basit bir kullanıma sahip. Levi’s, ceketle daha fazla hareket çeşidiyle etkileşimde bulunabilmek amacıyla yeni özellikler katmaya da çalışıyor.

[irp posts=”1231″ name=”Dokunmatik ekran teknolojisi.”]

Ceket üzerindeki Bluetooth cihazı, ceket üzerinden kolayca çıkarılabiliyor ve USB ile şarj edilebiliyor. Bataryasının ömrünün ise yaklaşık iki gün olduğu söyleniyor.

Bu yeni Commuter modeli, ceketin üzerindeki Jacquard parçası ve siyah manşet dışında, Levi’s’in diğer kot ceketlerine konfor ve stilinden ödün vermeyecek şekilde çok benziyor. Manşet kola takılı olmadığı sürece, ceketi çamaşır makinesinde kaygılanmadan yıkamak mümkün. Bir başka deyişle, kimse bilim kurgu parçaları ile donatılmış bir ceket giydiğinizi anlayamayacak.

Levi’s, Google ile ürettiği Commuter’ı önümüzdeki sonbaharda mağazalarda satışa sunmayı planlıyor. Ceketin öngörülen fiyatı ise 350$.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...