Vertu lüks telefon işini sürgündeki bir Türk’e satıyor

Date:

Vertu’nun hayatta kalma mücadelesi

Nokia Vertu’yu bıraktığından bu yana firma zor sularda yüzüyor ve işler yeniden yoluna girecek mi belli değil. The Telegraph’ın bildirdiğine göre lüks telefon markası Vertu, sürgünde bulunan Türk vatandaşı Hakan Uzan’ın arkasında olduğu ‘Baferton’ firması tarafından, 61 milyon dolara satın alındı. Bu girişim Vertu’yu Nokia ile ilişkileri … sıkıntılı (en hafif tabiriyle) olan bir ailenin ellerine atıyor.

Uzanlar yüzyılın başında gerçekleşen teknoloji borsasındaki yıkım sonrasında temerrüde düşmesi nedeniyle Nokia ve Motorola’dan Telsim adı verilen bir Türk GSM firması kurmak üzere kredi almışlardı. Telsim, Vodafone’un Türkiye’deki işlerinde omurga kemiği olurken, Uzanlar’ın firma fonlarını şahsi lüksleri için kullandıklarına dair söylentiler uçuşuyordu.

Nokia ve Motorola’nın açmış oldukları davalar Uzanlar’ı milyarlarca dolarlık borca sokmuş (ki hala iddiaları reddediyorlar), ve Türk hükümetinin mal varlıklarına el koyma kararı sonrasında aile, sürgüne gitmek durumunda kalmıştı.

[irp posts=”5819″ name=”Vertu, seyahatsever zenginler için telefon yapıyor”]

Özellikle Hakan Uzan, dolandırıcılık iddiasıyla ilgili açılan davanın duruşmasına gitmemesi nedeniyle mahkemeye saygısızlıkla suçlanmış, fakat yine de bu kararı başarılı olarak temyiz etmişti. Netice itibariyle Nokia Uzan’a, satış konusunda uzun yıllardan beri yanaşmamaktaydı.

Peki Uzan’ın ekibi neden Vertu’yu satın alıyor? Bu konuda fazla bir şey söylemiyor. Vertu’nun tanınmış pazar tecrübesi olan güçlü bir markayı temsil ettiğine inanıyor ve firmanın tam kapasitesine ulaşmasına yardımcı olmak için nakit temin edeceğini söylüyor.

Sorun, Uzan’ın, akıllı telefon piyasasının yükselişinin Vertu markasının izini piyasadan sildiğinden bu yana can çekişmekte olan markanın anlamlı bir değişim yaşamasını sağlayıp sağlayamayacağı.

Firma program dahilinde akıllı telefon yapımına başladı fakat hala teknik özellikler noktasında ortalamanın kısmen altında kalıyor.

Markanın telefonları sadece lüks materyalleri ve otel ayarlama servisleri için satın alınır oldu. Lider markaların üst sınıf özelliklere sahip telefonlarının, Vertu’nun fiyatlarının cüzi bir bölümüne denk gelen fiyatlara satıldıkları bir ortamda Uzan, Vertu telefonlarına dört haneli meblağlar yatırmak için makul bir sebep olduğuna zenginleri inandırmak zorunda kalacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...