Google Maps yön aramalarında önceki yol tercihlerinizi hatırlayacak

Date:

Yol tercihleri kaydediliyor

Gideceğimiz yerin yolunu bilmediğimiz zamanlarda bir çoklarımız yolumuzu bulmak için Google Maps’e başvururuz. Haritalar veri tabanında mevcut bilgi dahilinde size en hızlı rotaları gösterir. Yine de bu tam olarak istediğiniz şey olmayabilir. Seyahat için otoyol ya da turnike gibi şeylerden kaçınıyor ve bu seçimleri her defasında yapmak zorunda kalıyorsanız, size iyi bir haberimiz var. Google Haritalar yaptığınız seçimleri artık hatırlayacak.

[irp posts=”7751″ name=”Google Haritalar’da konum listesi oluşturup, paylaşabileceksiniz”]

Şimdiye kadar her defasında olmasını istemediğiniz şeyleri (örneğin turnikeler, otobanlar, ya da feribotlar) her defasında seçmek durumunda kalıyordunuz. Yolunuzda bulunmasını istemediğiniz bu şeylere yakın bir yerde oturuyorsanız, her defasında aynı seçimleri yapmak zorunda kalmak can sıkıcı olabilir. Google Haritalar kullanıcıları yıllardır bu konuda bir şeyler yapılması için istekte bulunuyorlardı. Ve nihayet bu sorun giderildi.

Göründüğü kadarıyla bu özellik son birkaç gündür devrede. Cihazınızdan bir deneme yapabilirsiniz. ‘Rota seçenekleri’ altındaki ayarlar ikinci kullanımda kaydedilmiş oluyorlar. Kaçındığınız rotaları seçtiğinizde bu tercihleriniz sisteme kaydoluyor. Yani eğer en kestirme yolları yeniden kullanmak isterseniz, bu özelliği kapatmak zorunda kalacaksınız. Belki de bir çokları bu özelliği bu şekliyle kullanmayı tercih edecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...