Google Talk olarak da bilinen Gchat tarihe karışıyor!

Date:

Gchat devri artık kapandı

Hepimizin yakından tanıdığı, 2005 yılında hizmete giren ve Google Talk olarak bilinen Gchat, yerini Hangouts’a bıraktı. Ve, Gchat devri artık sona erdi. Bu yılın başlarında Google, Google Talk’un kapanacağını ve uygulamayı kullananların Hangouts’a yönlendirileceği açıklamasını yapmıştı. Internet devi Google, geçtiğimiz gün de bir başka açıklamada bulunarak resmen Google Talk yani Gchat devrini kapattı. Artık, Google Talk tarihe karıştı.

Gchat devri artık kapandı

[irp posts=”19789″ name=”Oppo A77’nin yeni bir versiyonu TENAA’dan sertifika alırken görüldü”]

Evet, artık 26 Haziran itibariyle Gchat devri sona erdi. 2005 yılından beri hizmet veren Gchat, Google tarafından bir süredir kaldırılmayı düşünülüyordu. Firma, kullanıcıların daha yeni özellikler ve servislerle dolu olan uygulaması Hangoutss’u kullanmalarını istiyordu. Fakat, teknoloji uzmanları, Google’nin normal kullanıcıları, kuruluşlara odaklanan Hangouts’a yönlendirmesini garip buluyor.

Gchat’in yerine kullanılması istenen Hangouts’u kullanmak istemeyenler için yine aynı firmanın başka mesajlaşma uygulamaları da bulunuyor. Bunlar, Meet, Chat, Allo, Duo, Android Messages ve Voice uygulamalarıdır. Eğer, Hangouts’u kullanmak istemezseniz, bu uygulamalardan birini indirip mesajlaşmalarınızı bu uygulama üzerinden yapabilirsiniz. Teknoloji uzmanları, şirketin sürekli farklı mesajlaşma uygulamaları yayınlamasının nedeni hakkında bir fikir sunamıyor. Sizce, neden sürekli böyle bir şey yapıyor dersiniz?

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...