Google Cloud, internet verimini artıracak ağ algoritmasını kullanıma sundu

Date:

Google TCP BBR algoritması Google Cloud platformu kullanımına sunuldu

Google, Google.com ve YouTube üzerinde gelen ağ akışını iyileştirmek için kullandığı Google TCP BBR algoritması tıkanıklık kontrolünü Bulut Platformu kullanıcılarına sundu. Yeni algoritma küresel olarak yaklaşık yüzde dört ve bazı ülkelerde yüzde 14’ten fazla verimi artıracak.

Google TCP BBR algoritması genel fikri, 1980’lerden beri var olan ve yalnızca paket kaybını hesaba katan internet trafiğine yönelik mevcut tıkanıklık kontrol algoritmalarını geliştirmek. Bu algoritmalar, belirli bir cihazın aşırı yüklenmeyi önlemek için veriyi ağa ne kadar hızlı göndermeleri gerektiğine karar verir. Bu sistemler, bazı veri paketlerinin onu son hedeflerine ulaştırmadığını fark ettiğinde, veriyi daha yavaş göndermeye başlarlar; bu da ideal olarak tıkanıklığı azaltır. Bu konuda birçok ağ algoritması var, ancak özünde hepsi aynı kalıpları takip etme eğiliminde.

[irp posts=”10435″ name=”Google Cloud platformunda şirketlerin veri transferi kolaylaştı”]

Google TCP BBR algoritması - Youtube Verimi

Bant Genişliği Darboğazı ve Gidiş-Dönüş Süresi “Bottleneck Bandwidth and Round-trip propagation time” anlamına gelen BBR, farklı bir yaklaşımı benimser.Google TCP BBR algoritması sadece paket kaybına değil, aynı zamanda ağın gerçekte ne kadar hızlı veri sağladığına da bakar. “Verilen bir ağ bağlantısı için, hem o bağlantının mevcut maksimum azami bant genişliğini hem de minimum son gidiş-dönüş gecikmesini içeren açık bir model oluşturmak için ağın yayınlanma oranının ve gidiş-dönüş süresinin son ölçümlerini kullanır. Bu verileri kullanarak, BBR verilerini göndermek istediği hızı belirler.

Bunun sonucu, özellikle uzun mesafeli bağlantılarda, kayıplar yaşanmadan herhangi bir zamanda daha fazla veri gönderebilen bir algoritma ortaya çıkıyor. Google, göstergelerinden birinde, iş hacmi oranında 2,700 kat artış gösterdiğini belirtti.

Google, ilk kez geçen yıl Google TCP BBR algoritması hakkında bir açıklama yaparak, protokolü açık kaynak yaptığını ve Linux çekirdeği TCP kümesine katkıda bulunduğunu duyurmuştu. Algoritmanın kodlarına GitHub üzerinden ulaşılabilir. Google TCP BBR algoritması Linux v4.9 ve sonrasında çalışıyor. Ayrıca kurulumun düzgün çalışması için en son ağ geliştirme sınıfı kaynaklarının indirilip derlenmesini tavsiye ediyor.

Ayrıca Google TCP BBR algoritması hakkında, google tarafından hazırlanmış sunuma buradan ulaşabilirsiniz.

Google TCP BBR algoritması performansı

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...