Google ve Vietnam’ın ‘zehirli’ içerik temizliği

Date:

Google, ‘zehirli’ içerikleri ortadan kaldıracak adımları Vietnam’la birlikte atacak

Şirket, dünya genelinde bölgesel yasalara uymak için hizmetlerini özelleştiriyor. Google’ın ana şirketi Alphabet şimdilerde varolan içeriğinden ‘zehirli’ olanlarını sitelerinden temizlemek için Vietnam hükümetiyle birlikte çalışacak. Amacı da üzerinde mutabık kalınan son anlaşmalara göre internet içeriklerini bazı ülkelerde temizlemeye paralel olarak yürütülmektedir.

 

google ile ilgili görsel sonucu

Eric Schmidt ve Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc arasında yapılan görüşmenin ayrıntıları bugün geldi. Bu görüşmenin sonucuna göre; Bu yılın başlarında Vietnam, “toksik” ve hükümet karşıtı olarak nitelendirdiği içeriği temizleyene kadar yerel şirketleri Facebook ve YouTube ile bu konuda reklam yayınlamaya çağırdı. Toplantılarında Schmidt, başbakana şirketin Vietnam kanunlarını ihlal eden içerikleri kaldırmak için onlarla birlikte çalışacağına dair güvence verdi.google ile ilgili görsel sonucu

Aslında bu yeni bir şey değil. Geçtiğimiz yıl Google benzer bir düzenlemeyi Pakistan, Nepal ve Sri Lanka için Youtube sitesinde gerçekleştirdi.Bu konunun diğer bir tarafında Çin örneğini de es geçmemek gerekiyor. Çin’de sansür uyguladığı savaş döneminde kullanıcılara hükümet tarafından engellenen bir takım kelimeleri engellemişti. Aynı zamanda Google, 2014’te Putin döneminin şiddetli darbe döneminde Rus ofislerini kapattırdı. Bu yaptığıyla da ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. Çünkü iç karışıklık dönemlerinde genellikle ülkeler iç işlerine karışıldığını düşünmek istemezler. Rusya ve Çin tahmin bile edilemez. Bu da demek oluyor ki Google içindeki zehirli içerik yalnızca kendisini değil başkalarını da ciddi oranda zehirliyor.
Alphabet, Vietnam hükümetiyle olan işbirliğinin bölgesel anlamda diğer hükümetlerle de çalışmalar yapma imkanı sunmasını öngörüyor. Diğer ülkelerin de Google içeriğinin artıklarından temizleme ile ilgili işbirliğinde bulunması bekleniyor. Taj Meadows’un Reuters’e verdiği demeçte,”Dünya’daki tüm hükümetlerden bu girişime karşılık vermelerini ve bu ‘zehirli’ içerikleri temizlemek için işbirliği yapmalarını bekliyoruz”. Google son dönemde yaptığı güncellemelerde orjinal içeriklerin oluşturulmasına oldukça dikkat ediyor. Bunun yanında zehirli olarak tabir edilen içeriklerin orjinallerine gölge düşüreceğini ifade ediyor. Bu yüzden tüm ülkelerin yerel yasalarını düzenleme işinde kendisine yardımcı olması talebinde bulunuyor. Bu sayede daha kolay erişilebilir, sağlıklı ve güvenli bilgiye ulaşılabileceğini vurguluyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...