BlackBerry’den Qualcomm’a 940 milyon $’lık çalım

Date:

Lisans hakkı uygulamaları

Qualcomm lisans uygulamalarında pek başarı kaydedemiyor. Güney Kore’li telefon şarjı üreticileriyle ‘gereksiz sayıda patent hakkı’ uygulaması nedeniyle sorunlar yaşayan firma, aynı zamanda benzer taktiklerinden ötürü FTC ve Apple’ın açtığı davalara da muhatap.

Qualcomm’un geçtiğimiz Nisan ayında tahkim kararıyla Blackberry’e 815 milyon dolar ödemesi kararlaştırılmıştı. Blackberry bugün yapmış olduğu açıklama ile iki firmanın nihai olarak 940 milyon dolarlık bir ödeme konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Varılan anlaşma, asli tahkim kararı bedeli yanında, faiz ve avukatlık masraflarını da içeriyor. Açıklamaya göre Qualcomm bu paranın tamamını Mayıs ayı sonuna kadar ödeyecek.

[irp posts=”5450″ name=”Quallcom, Apple’ın 1 milyar dolarlık davasına tepki gösterdi”]

BlackBerry telefon tasarımından çekildiği zamandan beri talihini değiştirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz 3 aylık dönemde ettiği 286 milyon dolar karın üzerine anlaşmadan gelecek 940 milyon doları da ekleyecek olan kuşatma altındaki firma, özerk araç sektörüne doğru dalmayı düşünüyor. Görünen o ki Qualcomm, karşı davalar ve firmaca açılan davalardan oluşan bir hukuk fırtınası oluşturmaya çalışıyor. İleri teknoloji bir çok Android telefonda yer alan ‘sistem-üzeri’ Snapdragon chipleriyle Qualcomm, mevcut chip piyasasının büyük bölümüne hakim. Firma aynı zamanda IoT ve ‘bağlı araçlar’ gibi olası diğer cihazlara da genişlemeye devam ediyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...