Google şimdi de NASCAR’a el attı

Date:

Kablosuz geniş bant teknolojisi

Firmanın yapmış olduğu yeni bir patent başvurusuna göre, Google’ın yüksek hızlı internet servisine odaklanan uzantısı Access, yeni 3.6GHz kablosuz geniş-bant ağlarını yarış arabalarını kullanarak test etmek üzere NASCAR’la birlikte çalışıyor.

Firma, yarış pisti tesislerinde konumlandırılmış taşınabilir/sabit baz istasyonlarına yarış arabalarından iletilecek olan geniş bant verisini test etmek için FCC’den deneysel radyo lisansı başvurusunda bulundu.

Test çalışmaları NASCAR’ın yarışmaları sıklıkla gerçekleştirdiği Tennessee, Michigan, South Carolina ve Virginia eyaletlerinde gerekleştirilecek dört etkinlikte yapılacak.

FCC’ye Cuma günü yapılan başvuru oldukça kısıtlı bilgi içeriyor. Kullanılacak kablosuz teknolojinin çeşidiyle ilgili son derece yetersiz bilgi bulunmakla birlikte sadece kullanılacak olan frekansın 3400 MHz ile 3600MHz arasında olacağı bilgisi yer alıyor.

Belirtilen frekans aralığı, Google gibi firmaların 4G LTE kablosuz ağlar için yararlı olacağına inandıkları lisanslanmamış radyo bantları olan ve ‘Vatandaşların Radyo Geniş Bant Servisi’ olarak adlandırılan spektruma denk geliyor.

Aslında Google Şubat ayında Nokia ve Qualcomm ile ekip kurarak 3.5GHz kablosuz teknolojiyi Las Vegas yarış pistinde denemişlerdi. Üçlünün CBRS paylaşımlı spektrumunun özel LTE ağının ilk canlı gösterimini yaptığı basına yansımıştı.

Göründüğü kadarıyla bu gösterim firmaların 180 mph hızda giden araçların içerisinden gerçek zamanlı olarak 360 derece video yayını yapmalarına imkan sağlamış.

Tabii Google aynı zamanda sürücüsüz araçlar üzerinde geliştirme çalışmaları da yapıyor. Dolayısı ile bu tip deneylerle yüksek hızlarda kablosuz iletimlerin gerçekleşme olasılığını test etmek faydalı olabilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...