Google Jamboard 4K dijital tahta şimdi 5K dolar

Date:

Ahtapot kavrayışı

Google Jamboard , yemek tarifleri için mutfakta kullanılacak cinste bir tahta değil. 55 inch büyüklüğündeki bu dijital beyaz tahta, kalemi ve dokunmatik yazma özelliğiyle iOS ve Android uygulamalarda çalışıyor. Tahtada Nvidia Jetson TX1 işlemci kullanılıyor ve 4K çözünürlüğe sahip. Bu dev oluşum, kurumsal kullanıma dönük olarak tasarlanmış sosyal amaçlı bir araç. Üç farklı renk barındıran cihaz, Herman Miller kataloğundan alınmış gibi. Amerika’daki satış fiyatı ise 4.999$.

 

Google için yabancı bir sektör gibi görünse de, Google’ın G-Suite ürünlerinin eriştiği derin ve kapsamlı alan, firmayı sektörün öncülerinden kılıyor. Jamboard aynı zamanda Google’ın müşterilerinden Dow Jones, Whirlpool ve Pinterest’in de olduğu kurumların testlerinden de geçti. Bu nedenle yan bir proje olmadığı aşikar. Aksi takdirde Google bu alana para bağlamazdı.

Jamboard Arka Yüz (Back-Side)

Google Jamboard, Google Home’un ofis versiyonu gibi. İş dünyasının merkezine oturmak için atılmış zekice bir adım. Üstelik sadece satıştan değil, satış sonrası destek ve yönetim uygulamalarından da gelir elde edilecek. Zira yıllık destek & yönetim hizmetlerinin bedeli 600$ (ön sipariş verecek olanlar için bu oran 300$ civarında). Bu arada Jamboard’daki Drive dosyalarına erişim, G Suite planı gerektiriyor.  Yani tahta değil, altın yumurtlayan tavuk.

Google’ın donanım firması kimliği, günden güne ilginçleşiyor. Jamboard daha çok dışsal, fakat aynı zamanda firmanın akıllıca stratejilerinin bir uzantısı. Yazılım ve bunun gibi diğer faktörlerle donanımı bir araya getirerek, kurumsal dünyayı daha geniş anlamda kucaklıyor (ve markaja alıyor).

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...