Prynt Pocket ile anılarınız kağıt üzerinde, ‘hareketli’ kalsın

Date:

AR destekli Harry Potter photo

Telefonlara bağlanan küçük mobil yazıcıların üretimini yapan girişimci firma Prynt, yeni cihazı Prynt Pocket ’ı çıkardı. Temel olarak basılı resmi, Harry Potter misali hareketli hale getiren cihaz, firmanın yenilenmiş AR oynatma eğilimini yansıtıyor.

Basmak için resim seçtiğinizde uygulama otomatik olarak ya da seçeceğiniz video clipi bulut sunucudaki Live Photo’ya yüklüyor. Daha sonra basılan statik resim tarandığında, ilişkilendirilmiş video AR kullanılarak resmin üzerine oturtuluyor. Sonucu aşağıdaki videoda seyredelim:

Sıradan resimlere oranla oldukça etkileyici olan bu teknoloji, mobil yazıcı sanayinde bir dönüm noktası olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda sizden başka biri bastığınız resmi oynattığında, size de bildirim gönderiliyor.

149,99$ fiyatla satışa sunulan Prynt Pocket boyut itibariyle bir önceki versiyonunun yarısı oranında. Beraberinizde götürmek için oldukça ideal. Daha hızlı baskı yapan cihaz, sürgülü gövde mekanizmasıyla her büyüklükte telefona takılabilecek özellikte.

Cihazın en belirgin özelliği, uygulama ile yazıcı arasındaki uyumlu entegrasyon. Yeni donanım firmalarında çalışma esnasında yazılım ile donanım arasında belirgin bir fark görülürken, Prynt’in uygulamasında böyle bir durum söz konusu değil.

Baskı kalitesi idare eder. Bazı resimler, Polaroid gibi firmalarınkine oranla daha kötü. Daha çok karikatürize baskı kalitesi söz konusu. Fakat hızlı baskı, AR özellikleri ve kolay kullanım özelliği, bu açığı kapatıyor. Malum, bir çok Bluetooth mobil yazıcının kullanımı oldukça sorunludur.

İlk başta Kickstarter’da faaliyet gösteren Prynt, o zamandan beri 9.2 Milyon dolar fon desteği kazandı. Geçen yıl kapanan 7 milyon dolarlık bölüm, AR fonksiyonunun geliştirilmesinde kullanıldı. Facebook ve Snapchat gibi sosyal ağ devlerinin AR’a gösterdikleri ilgi de benzer tarihlerde alevlendi. Bu da firmanın ne denli yerinde bir karar verdiğinin bir göstergesi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...