Guinness dünya rekorlar kitabına giren dünyanın en hızlı Drone’u!

Date:

Teknoloji sınır tanımıyor.İşte karşınızda Guinness Rekorlar Kitabı’na giren dünyanın en hızlı Drone’u Racer X!

0.8 Kg ağırlığında drone artık Tesla’dan da hızlı uçarak bir ilke imza attı.

Dün, Drone Yarışları Lig’inde yarışan drone bir ilke imza atarak Guinness rekorlar kitabına girmeyi başardı. ‘’Dünyanın En Hızlı Drone’u ’’ ya da ‘’ Elektrik Motorlu Uzaktan Kumandalı Uçan Araç ‘’ etiketine sahip olarak girmeyi rekorlar kitabına girmeyi planlıyor.

DRL Racer X isimli robot 290 km/s hızla bu ödülü kazanmayı elde etti. New York’un kırsal kesiminde yapılan testlerde Guinness rekorları jürisi bu testlere onay verdi. Drone 100 metrelik bir arazide ilerleyip geri gelmek için düzenlendi. Bu testler sonucunda 290 km/s’lik resmi rekora imza attı.

DRL Racer X’den önce herhangi bir rekor girişimi yapılmamıştı. Fakat Guinness jürisi hız sınırını 200 km/s olarak belirledi. Bu rakamın altında olan dronelar sıralamaya katılamayacaktı.

Bu drone daha önceki gibi yarışta kullanılmak üzere tasarlanmamıştı. Bundan önceki lig yarışlarında kullanılan Racer3 isimli drone’un iskeleti temel alınarak yeniden geliştirilen Racer X önceki drone’un yaptığı 180 km/s lik hızı 290 km/s hızına çıkardı. Ayrıca Racer3’ün temel alınması şu da demek oluyor ki belki ilerleyen drone yarışlarında Racer X de boy gösterecek klasmanda olabilir.

Fakat şu anlık prototip drone sadece Guinness rekorlar kitabına girmek ve drone’ların gerçek potansiyelini göstermek için dizayn edildi. Oyuncak deyip geçmeyin, 46.000 RPM(Revolt Per Minute-Dakikadaki Dönüş Sayısı) ile gücü hafife alınacak cinsten değil. Zaten bilindiği üzere Amerika’nın belirli eyaletlerinde Amazon kargolarını dronelar aracılığıyla taşıyor dolayısıyla yeni sektöre çokta uzak değiliz. Fakat şu da bir gerçek ki testler sırasında bir adet RacerX maksimum ivme kazandığı için ateş aldı. Mühendisler bunun sebebinin bataryanın tam güç kullanımı sırasında aşırı ısınmasından kaynaklandığını söylüyorlar. Mühendisler böyle bir şeyin maç esnasında yaşanılmasını kesinlikle kabul edemeyeceklerini belirttiler.

Drone Racing League geçtiğimiz yarışında 20 M USD’lik ödülüyle bunun bir hobiden ibaret olmadığını gösterdi. Hatta öyle ki SKY adlı televizyon şirketi ve Liberty Media Corparation (Çoğunuzun da bildiği üzere Formula 1 in sahibi) bu ligi sahiplendi. Bir sonraki drone yarışları 20 Haziran’da yapılacak.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...