İllegal tüccar çok ilginç bir şekilde yakalandı!

Date:

Eğer sizde aklınızdan şüphe ediyorsanız bu haber tam size göre

İşte size bir ipucu: Eğer suç işleyecekseniz bunu sakın Google’da aratmayın!

Bakın, bu haber sizlere nasıl suç işlenir ve kendinizi nasıl aklarsınız bunla alakalı değil ama şu da bir gerçek ki yaşayan herkesin de bildiği gibi kimse bir suç işlemeden önce gidip bunu Google da arayıp orada edindiği tecrübeleri kullanarak suç işlemeye kalkmaz. Adalet biriminin bize verdiği bir ders bunu gösteriyor. İnternet’ten yaptığı aramalardan şüphelenilen bir kişi gözaltına alındıktan sonra suçlu olduğu açığa çıkıyor.

Bu hikâye Fei Yan adında bir kişinin araştırmaları sonucu başlıyor. Cambridge üniversitesinde doktora öncesi araştırma yapan bir kişi. Yan’ın ortağı meşhur bir hukuk firmasında avukatlık yapmakta. Ortağının çalıştığı konu ise Stillwater Mining Company adlı bir şirketi satın almak üzerine.

Bir şekilde yan içerden bilgi sızdırmayı ve biraz para kazanmayı düşünerek ortağıyla iş birliği yapmayı akıl ediyor. Bunu bulduğu yol ise devam eden bir süreçte şirketin 500 hissesini satın almak oluyor. Sonunda kârı 110.000$ dolar civarına ulaşıyor.

Fakat insanoğlu bu gözünü bir avuç toprak doyurur demişler ya Yan da o hesap işte. 6.12.2016 ta yaptığı olağan üstü meblağ ile dikkat çeken Yan, derdinin çözümü olarak Google a başvuruyor. Yaptığı illegal işle alakalı aklına takılan soruları Google’a soruyor. ’’ Şirketimin bilgilerini kötüye kullanarak para kazandım ’’ , ’’beni nasıl yakalayabilirler?’’ , ‘’kendimi nasıl gizleyebilirim?’’. Ardından bir web sitede kullanıcılar suçun nasıl işlenmeyeceğine yönelik bilgi vermekteler. Yan bunları uygular ve yakalanır.

İllegal tüccar çok ilginç bir şekilde yakalandı!

Evet, arkadaşlar dersimizi aldık. Olurda bir gün IQ seviyemiz donma noktasına ulaşır da tek haneli rakamlara inerse, yine de ne olursa olsun, internetten ‘’10 adımda suç işleme rehberi’’ gibi yazılara bulaşmıyoruz.

Daha önce bazı sosyal mecralarda bu tip espriler dönmekteydi. “nereden böbrek sipariş edebilirim”’Amerikan Borsasını Dolandırma Rehberi (RESİMLİ ANLATIM)’ gibi. Fakat bunların hepsi bir şakadan ibaretti. Hani derler ya her şakanın altında bir gerçeklik vardır işte bu da o hesap herhalde.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...