Hawai’nin Honolulu kentinde telefonla mesajlaşmak yasaklandı!

Date:

Hawai’de artık yolda yürürken mesajlaşmak yasaklandı

Bildiğiniz üzere, Honolulu kenti, Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı Hawai adalarının başkenti ve en büyük kentidir. Yaklaşık olarak nüfusu 377.357 kişidir. Yüzölçümü 277 km olan Hawai nüfusunun yüzde yetmiş beşine yakını bu kentte ikamet etmektedir. Ayrıca, ada içerisinde de en fazla turizm geliri sağlayan yer de Honolulu kentidir. Ve, tabi ki de Hawai denildiği zaman ilk akla gelen yerdir. Ve, şimdi de ilginç bir haber ile karşımıza çıkan Honolulu kenti, sosyal medyada bu haber ile konuşuluyor.

Hawai’de artık yolda yürürken mesajlaşmak yasaklandı

Ülkemizde de olduğu gibi Hawai’nin Honolulu kentinde de trafik kazaları artmış göstermiştir. Genellik ile, Honolulu kentinde oluşan trafik kazalarının sebebi yolda yürürken mesajlaşan insanlar yüzünden meydana gelmektedir. Akıllı telefonların, insanları böylesine içine çekmesi ayrı bir konu başlığı tabii. 7’den 70’e herkesin elinde artık bir akıllı telefon bulunuyor. Ve, bu akıllı telefonlardaki oyunlar, sosyal medya platformları, mesajlaşma uygulamaları insanları esir almış durumda.

[irp posts=”22047″ name=”LG V30 akıllı telefonun satışa çıkacağı tarih açıklandı!”]

Akıllı telefon içerisinde bulunan, sosyal medya platformları, mesajlaşma uygulamaları, oyunlar vb. Uygulamalar, insanların telefonları ellerinden hiç bırakmamalarına yol açtı diyebiliriz. Birçoğumuz, dışarıdayken çantaya koymak yerine elimizde taşıyoruz bu cihazları ve bazı zamanlar tehlikeli işler yaparak, yolda yürürken ya da karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmak yerine akıllı telefonumu ile ya gelen mesajlara cevap veriyoruz ya da sosyal medyada geziniyoruz. Her şeyin bir yeri vardır unutmuyoruz!

Hawai’de artık yolda yürürken mesajlaşmak yasaklandı

Bu konuda Hawai’nin Honolulu kentinin Belediye Meclisi bir karar aldı. Kentte meydana gelen kazaları önlemek amacı ile, yayaların yolda yürürken telefon ile mesajlaşmasını yasakladı. Yasağı seçime sunan Belediye Meclisi, kararı iki red oyuna karşı yedi oy ile onayladı. Belediye Meclisi, onaylanan bu kararı, 25 Ekim’de yürürlüğe koyacak.

25 Ekim’de yürürlüğe konulacak olan bu yasağa uymayanlara ise cezalar mevcut olacak. Yasağı çiğneyen vatandaşlar, 15 ila 35 dolar arasında para cezasına çarptırılacak. Yasağı ikinci kez çiğneyenler ise, 99 dolar para cezasına çarptırılacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...