Hayatımızın içinde gizli muhteşem besin: Çörekotu

Date:

Çörekotu nasıl kullanılmalıdır?

Eğer çörekotunu yalnızca poğaça, kurabiye ve börek gibi hamur işlerinin üzerilerine serpilen bir tür baharat olarak biliyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Bazı alternatif tıpçıların söylediğine göre ölümden başka her şeye çaresi olan bu doğal gıdanın faydalarından haberimizde bahsediyor olacağız. Çörekotu nasıl kullanılmalıdır?

Çörek otu son zamanlarda özellikle diyetisyenlerin, danışanlarının diyetlerine proteinlerle birlikte tüketmesi için tavsiye ettiği bir gıda. Pek çok pazarda ve aktarda çörek otunun yağını da yaygın olarak bulabiliyorsunuz. Gayet doğal bir içimde hiç bir katkı maddesi olmadan gözünüzün önünde soğuk sıkma makineleri ile yağını çıkarıyorlar. İşte çörekotunun bilmenizde ve kullanmanızda faydası bulunan faydaları:

Çörekotu nasıl kullanılmalıdır?

Çörekotu bitkisi, uyarıcı özelliği nedeniyle hemoroit, ishal, nezle, öksürük ve tenya gibi alt solunum yolu hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Halsizlik ve ateş durumunda bir tutam ağıza atılığ çiğnenmesinin rahatlatıcı ve ateş düşürücü olduğu bilinmektedir.

Soğuk sıkım olarakta kullanılan yağını saç derinize sürerek kepek probleminizden birkaç hafta içinde kurtulabilirsiniz. Ayrıca cildinize sürerseniz doğal canlandırıcı bir etkisi vardır. Kıl kökünü beslemez. Olduğundan daha sert çıkmasına neden olmaz.

Çörekotunun kandaki şeker miktarını düşürücü etkisi bulunmaktadır. Ayrıca insülin salgılamasını sağlayan organ olan pankreasta beta hücrelerini harekete geçirdiği gözlemlenmiştir. Çörek otunun alerjik rahatsızlıklarda indirgeyici olarak kullanılabileceği araştırmalar sonucunda görüşmüştür.
Hormonlarınızı dengeleyerek depresyondan çıkmanıza yardımcıdır. Anksiyete ve vücut kırgınlıklarına iyi gelmektedir.

Karaciğer kanseri ile ilgili yapılan bir araştırmada, çörekotu tüketen bir kişinin tüketmeyene göre karaciğerinin daha fazla koruyucu sıvısı ürettiği görülmüştür. Karaciğer koruyucu sıvısı, kanser hücrelerinin yayılmasını engelleyen bir zar görevi görmektedir.
Eğer kronik ağrı ve uykusuzluk problemleriniz var ise tam size göre bir besin. Keza her gün aç karnına bir çimdik çörekotu çiğnemeniz hem mide ve bağırsak sisteminizin düzenlenmesine, hem de sinir sisteminizin korunmasına yardımcı olacaktır. Dolayısıyla bu sistemlerin bozukluğundan kaynaklanan uykusuzluk ve kronik ağrı problemleriniz zayıflama eğilimi gösterecektir.

Ayrıca direk olarak çiğnemesi acı geliyorsa doğal bir bal ile karıştırıp öyle de tüketebilirsiniz. Bu sayede özellikle bağırsaklarınız ve mideniz temizlenmektedir. Tercihe bağlı olarak peynir, pekmez, bal, tahin ve yoğurt ile de tüketilmektedir.

Eğer sizinde pek çok araştırma ve alternatif tıp dahil, yaşamımızın bu kadar içinde olan bu besin ile ilgili deneyimleriniz var ise lütfen bizimle paylaşın. Sağlıkla kalın.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...