Her ne kadar saçma görülse de, giyilebilir sandalye gerçekten işe yarıyor!

Date:

Her ne kadar saçma görülse de, giyilebilir sandalye gerçekten işe yarıyor!

Yukarı bakın, gerçekten giyilebilir sandalyeyi fark etmek son derece zor. Giyilebilir eksoskeleton, ya da daha kolay tabirle giyilebilir sandalye, Noonee adında İsviçreli bir firma tarafından tasarlandı. Bu sandalye sizin dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde oturmanızı sağlıyor.

Fakat bir kez fabrika işçisini bu sandalyeyi giyip, bir yandan çalışıp bir yandan da dilediği pozisyonda otururken gördüğünüzde gerçekten faydalı bir buluş olduğunu anlıyorsunuz. Bu araç ağır makine işleriyle çalışanlar ya da uzun süre ayakta kalmanıza sebep olan meslekler için tasarlanmış bir araç. Uzun vadede dengesiz bir şekilde ayakta kalmak varis hastalığına ya da topuk dikenine sebep olabilir. Giyilebilir sandalye sayesinde artık bu tür sıkıntılarla boğuşmak zorunda kalmayacaksınız.

Oturmak her zaman sanıldığı kadar kolay bir çözüm olmuyor. Bazı durumlarda ne tam olarak oturmanız ne de tam olarak ayakta kalmanız gerekiyor. Eğer bu pozisyonda uzun süre durursanız, iskeletinize dağılan dengesiz yük sonunda bu hareketiniz size eklem rahatsızlıkları olarak geri dönüyor. Firmanın yaptığı açıklamalara göre işçileriniz artık daha az sakatlanacak ve daha güvenli bir yaşam standartları sağlayacak. Cihazın her bir ayağı toplamda 100 kilo yük tasarlayacak şekilde tasarlanmış. Kullanıcılar dilerlerse herhangi bir pozisyonda cihazı kilitleyip sandalye olarak kullanabilmekteler. Tekrar yürümeye başladığınızda ise cihaz otomatik olarak kilidi kapatıp hareket etmenize yardımcı oluyor.

Artık dilediğiniz yerde sandalyesiz oturabilirsiniz!

Geplaatst door TeknoFormat op dinsdag 25 juli 2017

Firmanın kurucusu ve CEO’su olan Keith Gunura yaptığı açıklamalarda Audi, BMW, Daimler ve Airbus gibi firmaların Giyilebilir Sandalye üzerinde sıcak baktıklarını söyledi. Aşağıdaki videoda Keith Gunura’nın da bahsettiği gibi ‘ Simple exoskeleton that solves just one problem ( Bir probleminizi çözen basit bir eksoskeleton ) ‘. Firma yaz boyunca 10.000 adet üretmeyi planlıyor. Şimdiden 20.000’in üzerinde ön sipariş alan Noonee, henüz piyasa bilgilendirmesinde bulunmadı.

Amerikan Ordusu’nun da yakın zamanda üzerinde çalıştığı ve kas gücünüzü 3 katına çıkartan yapay iskelet, aynı zamanda askerlerin diledikleri pozisyonlarda dinlenmesini de sağlıyor. Fakat Amerikan Ordusu giyilebilir iskeleti askeri operasyonlar için üretmekte. Dolayısıyla satışı yapılsa bile, maliyeti sandığınızdan çok daha fazla olacak. Bu yeni tasarlanan giyilebilir sandalye ise ağır işlerde çalışan kişiler için birebir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...