Honda’nın full otonom araçları 2025’te hazır

Date:

Full otonom

Japon araba devi Honda tam bağımsız araç planlarını masanın üzerine yatırdı. Sürücü müdahalesi gerektirmeyen arabalarını 2025 yılına kadar hazır hale getirmeyi tasarlayan firma yapmış olduğu bir açıklamada, özerk otoban sürücü sistemini 2020 yılında araçlarına yükleyeceğini teyid etti. Kendisine bir beş yıl daha süre tanıyan firma, bu süreç içerisinde de tüm yol durumlarını insan yardımı olmadan yerine getirebilecek full otonom araçları geliştirmeyi planlıyor.

Tıpkı diğer araba yapımcıları gibi Hond’nın otonom sürüş sistemleri de kamera, LiDAR ve radar sensörü karmasına dayanıyor. Bu teknolojileri kullanarak SAE International tarafından oluşturulan standartları karşılamayı hedefleyen firmanın araçlarına yüklemeyi tasarladığı özerk otoban sürüş sistemi, SAE’nin 3. Seviye koşulu olan sürücü müdahalesi gerektirmeyen, fakat kontrolü yeniden ele almak için direksiyon başında olmasını şart koşan koşulu sağlıyor. SAE 4. Seviyesi ise araç içerisindeki sürücünün kontrolü tamamen elden bırakarak aracın otobanlarda ve şehir içi yollarda bir çok durumda kendi kendine sürmesine izin veriyor.

Honda CEO’su Takahiro Hachigo “4. Seviye otomatik sürüş sisteminin 2025 yılı civarında kişisel araçlara yerleştirilmesini sağlamak için çaba göstereceğiz. Müşterilerimize güven duygusu vermek, araçların tüm tehlikeli durumlardan uzak durmasını sağlayacak ve aynı zamanda insanların aracın emniyetsiz olduğu hissine kapılmalarına engel olacak otomatik sürüş sistemi sunarak onların güvenlerini kazanmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” dedi.

Honda aceleci davranmıyor gibi görünüyor. Rakip araç üreticisi Nissan gibi Honda’ da mevcut modelere akıllı sürüş özellikleri getirdi. Honda Sensing ve AcuraWatch şerit destekli sürüş, otomatik fren ve çarpma uyarıları gibi işlemleri yerine getirebiliyor. Bununla birlikte Nissan yeni ProPilot sisteminin, 4. Seviyeyi karşılamak üzere 2020 yılı gibi hazır olacağına inanıyor. Böylece Tokyo Olimpiyatları’nda bir çok sürücüsüz taksiyi de uygulamaya sokmayı düşünüyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...