HTC klavyelerinde reklamların çıkması kullanıcılarını şaşırttı

Date:

HTC klavyelerinde çıkan reklam sorunu kriz çıkardı

Klavyede çıkan reklamların bir hata olduğu anlaşıldı.

Eğer siz de bir HTC akıllı telefon kullanıcısı iseniz, HTC klavyelerinde Google Adsense’in reklamları ile karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Karşılaşılan bu sorun kullanıcıları oldukça şaşırttı. HTC tarafından ise, bir açıklama geldi. HTC bu hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını kabul etti. Bildiğiniz üzere, Google Adsense website sahipleri için Google’ın sunduğu bir reklamcılık hizmetidir. Ve, bu hizmete siz de başvurabilir, ardından kaydınız onaylandığı takdirde yayıncısı olabilir ve sitenize gelen ziyaretçi trafiği üzerinden belirli bir gelir elde edebilirsiniz.

Şu anda dünya üzerindeki on binlerce web site bu sistemi kullanıyor. Bu sistem üzerinden de oldukça iyi paralar kazanılıyor. Reklam verenler google adwords ile kampanyalarını oluştururken yalnızca arama ağı değil de yayıncı siteleri de hedeflediği müddetçe reklamlar Adsense yayıncı havuzunda toplanır. Reklam ile benzer içerik barındıran sitelerde ya da sayfalarda bu reklamlar görüntülenmeye başlar. Bu kısa açıklamadan sonra gelelim haberimizin ayrıntılarına. Karşılaşılan bu sorun, HTC 10, HTC U11 gibi TouchPal firmasının ürettiği yazılımı kullanan kişilerin klavyelerinde yaşandı.

HTC klavyelerinde çıkan reklam sorunu kriz oluşturdu

[irp posts=”21390″ name=”Xiaomi’nin yeni akıllı telefonu; Mi 5X piyasaya çıkmaya hazırlanıyor”]

Ancak, ciddi bir sorun olmadığı anlaşılan bu problem üstüne, HTC’nin üst düzey yetkililerinden açıklama geldi. Yapılan açıklama ise şu şekilde; “bazı kullanıcılarımız bir hatadan ötürü telefon klavyesinde reklamlar görüyorlar. Bu kesinlikle bizim bir uygulamamız değil ve hatayı en hızlı şekilde düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz.” Problem asıl kaynağı TouchPal’den gelmekte çünkü HTC’nin klavye yazılımını bu şirket yapıyor.

Şirket tarafından karşılaşılan bu sorun için geçici bir çözüm sunuldu. Bunun için; Ayarlar> Uygulamalar> Tüm Uygulamalar> TouchPal sekmesinden Güncelleştirmeleri Kaldır butonuna tıklamanız sorunu geçici olarak çözecektir. Böylelikle uygulama en eski haline dönecek ve reklamlar artık karşınıza çıkmayacak. Yeni baştan bu sorun ile karşılaşmamak için Google Play Store’dan uygulamanın güncelleştirmesini yapmayınız. HTC, bu sorunu kısa bir süre sonra çözeceğini açıkladı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...