Xiaomi’nin yeni akıllı telefonu; Mi 5X piyasaya çıkmaya hazırlanıyor

Date:

Xiaomi Mi 5X adlı akıllı telefonun görüntüleri ortaya çıktı

Uzun bir zamandır Xiaomi’nin yeni akıllı telefonu Xiaomi Mi 5X üzerinde çalıştığı yönünde haberleri alıyorduk. Fakat, cihaz hakkında herhangi bir detay bilinmiyordu. Ortaya çıkan bir görüntü ise bütün sır perdesini araladı ve Xiaomi’nin yeni akıllı telefonunun teknik özellikleri ve tasarımı meydana çıktı. Dünyanın en büyük beşinci akıllı telefon üreticisi Xiaomi, yeni akıllı telefonu ile yine dikkatleri üzerine çekmeyi başarabilecek gibi görünüyor.

Resmi olarak 26 Temmuz’da lanse edilmesi beklenen ve Çin’de bulunan şirkette bir çok insanın dikkatini üstüne çekmeyi başaran Xiaomi Mi 5X’in bir görüntüsü sızdırıldı. Sızdırılan bu görüntüler, yalnızca farklı renk seçenekleri ortaya çıkarmak ile kalmayıp, aynı zamanda yeni piyasaya çıkacak olan aygıtın ön ve arka kısmını da açık bir şekilde gösteriyor. Ancak, yine de çift arka kamera kurulumunun yanı sıra ayarda bulunan parmak izi sensörünü de doğruluyor.

Xiaomi Mi 5X adlı akıllı telefonun görüntüleri ortaya çıktı

[irp posts=”21386″ name=”Nobel ödüllü Malala Yousafzai kaçırılan kızlar için Nijerya’da!”]

Bildiğiniz üzere, Xiaomi CEO’su Lei Jun tarafından paylaşılan araştırma sonucuna göre Xiaomi, Çin’de akıllı telefon satışlarında Apple’ı üçe katlamıştı. Aynı zamanda, Xiaomi, birkaç yıl öncesine kadar Çin’in lider akıllı telefon üreticisi olan Samsung’u da sekize katlamıştı. Yeni piyasaya çıkarmayı düşündüğü akıllı telefonu Xiaomi Mi X5 ile de birçok rakibini geride bırakacak gibi görünüyor. Telefonun özellikleri göz önüne alındığında, cihaz, Qualcomm’un Snapdragon 625 işlemcisinden gücünü alacak.

Öte yandan, akıllı telefon Xiaomi Mi X5, 4 GB RAM ile desteklenecek. Telefonun ekranı ise, 5.5 inç’lik FULL HD olarak kullanıcılarının karşısına çıkacak. Ayrıca, telefonda yeni moda çift kamerada yer alacağına dair bazı söylentiler dolanıyor. Akıllı telefonda 12 megapiksellik çözünürlüğünde çift kameranın yanı sıra, 16 megapiksellik bir ön kamera da olacak. Ve, cihaz, Android 7.1.1 işletim sistemi yüklü olarak ve MIUI 9 arayüzü ile beraber kutusundan çıkacak. Piyasaya çıkacak olan yeni akıllı telefon Xiaomi Mi X5’in fiyat etiketine gelecek olursak da, 1999 CNY olarak belirlenmiş bu da dolar cinsine çevirirsek eğer yaklaşık 295 dolara denk geliyor. Xiaomi’nin yeni akıllı telefonu ile elde edilen bilgiler şuan için bu kadar. 26 Temmuz’da duyurusu yapılması beklenen cihaz hakkında daha çok bilgi edineceğiz. Bizi takipte kalın!

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...