HTC, Vive Standalone isimli sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı

Date:

HTC, Vive Standalone adlı VR gözlüğünü tanıttı

Hatırlayacağınız üzere, HTC, Steam ile ortaklaşa bir platform oluşturmuş ve Vive ismini verdiği sanal gerçeklik gözlüğünü piyasaya çıkarmıştı. Vive isimli sanal gerçeklik gözlüğü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran HTC, VR gözlüğün satış rakamları konusunda da zirveyi yaşamıştı. Sanal gerçeklik gözlüğü Vive ile güzel bir çizgiye ulaşan HTC, bu alanda ilerlemeye karar vererek, Çin’de gerçekleşen ChinaJoy isimli eğlence fuarında Vive Standalone isimli yeni sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı.

HTC, Vive Standalone adlı VR gözlüğünü tanıttı

VR gözlüğü Vive ile başarıyı yakalayan HTC, yeni sanal gerçeklik gözlüğü Vive Standalone’yi tanıttı. VR gözlüğü ile yeniden dikkatleri üzerine çeken HTC, yine rakiplerine meydan okuyor diyebiliriz. Tayvanlı şirket HTC, ChinaJoy fuarında çok kapsamlı olarak yeni VR gözlüğünü tanıtmadı. Ancak, bazı yeni sanal gerçeklik gözlüğünün bazı özelliklerini biliyoruz. Zaten, bir VR gözlüğünü test etmeden nasıl olduğunu anlayamayız. Gelelim, yeni sanal gerçeklik gözlüğünün özelliklerine.

[irp posts=”21977″ name=”Beklenen haber geldi: Killing Floor 2 sonunda Xbox One konsolunda”]

HTC’nin Vive Standalone adını verdiği yeni sanal gerçeklik gözlüğü, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 835 yonga setinden alacak. HTC’nin yapmış olduğu açıklamaya göre de, yeni sanal gerçeklik gözlüğü Vive Standalone, uygulama marketi olarak Google Play’i kullanmayacak. VR gözlüğü, uygulama marketi olarak Viveport’u seçti. Bildiğiniz üzere, Viveport, HTC’nin sanal gerçeklik uygulamalarını paylaştığı bir platformdur.

HTC, Vive Standalone adlı VR gözlüğünü tanıttı

HTC’nin bundan önce piyasaya çıkarmış olduğu Vive isimli sanal gerçeklik gözlüğünün en büyük avantajlarından biri fiziksel vücut hareketlerini takip etmesiydi. Böylece, gözlüğü kullandığınızda sanal dünyaya tam da istediğiniz gibi dahil olabiliyorsunuz. HTC Vive sistem gereksinimleri olarak minimum aşağıdaki özellikleri içeren bir bilgisayarda çalışıyor.

Ekran Kartı: Minimum: NVIDIA GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290 yada daha üst modeller
İşlemci: Minimum Intel i5-4590 / AMD FX 8350 yada daha üst modeller
RAM: 4GB ve üzeri
Video Çıkışı: HDMI 1.4
USB Çıkışı: 1 adet USB 2.0 yada USB 3.0
İşletim Sistemi: Windows 7 SP1 yada daha üst bir Windows Sürümü

HTC, Vive Standalone adlı VR gözlüğünü tanıttı

HTC Vive 799 dolar fiyat etiketine sahip. Bu da, yaklaşık 2.400 TL’ye tekabül ediyor. HTC tarafından ChinaJoy etkinliğinde tanıtılan yeni sanal gerçeklik gözlüğü Vive Standalone’nin ise fiyat etiketinin ne kadar olacağı henüz bilinmiyor. Ve, şu an için hangi ülkelerde satışa çıkacak bir açıklama yapılmadı. Yakın bir zamanda yeni VR gözlüğü ile ilgili yeni bilgiler elimize ulaşacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...