Huyndai Santa Fe’nin zorlu Antarktika macerası

Date:

6500 Km’lik seyahat

Antarktika affı olmayan bir belde. Fabrika çıkışı bir modelin o koşullarla mücadele edemeyeceğini düşünmüş olabilirsiniz fakat Hyundai Santa Fe bunun mümkün olduğunu ispatladı.

Hyundai Santa Fe Antarktika

Hyundai geçen Aralık ayında teknoloji girişimcisi ve Sir Ernest Shackleton’ın büyük torunu olan Patrick Bergel ile birlikte Antarktika üzerinden seyahat etmek için birlikte çalışma yaptı. Sebebi ise, Shackleton’ın trans-Antarktika seyahatinin 100. Yıl dönümünü kutlamaktı.

Hyundai Santa Fe Antarktika

Yani tam anlamıyla fabrika çıkışı model olmayabilir. Bu model Santa Fe modelinin yeni ve büyük oranda rahat bir modeli olduğu için Antarktika boyunca yapacağı yolculuğu atlatabilmesi için bazı değişikliklere tabi tutulmuş. Sadece karda seyahat için düşük basınçlı lastiklerle donatılmamış, fakat aynı zamanda motor bölümünü ısıtan bir cihazla ve bazı etkileyici çamurluklarla donatılmış.

Hyundai Santa Fe Antarktika

Belki de en ilginç modifikasyon, jet yakıtının çalışmasını sağlamak üzere gerçekleştirilen dönüşüm. Biraz çılgınca görünebilir ancak mevcut tek yakıt bu olunca, Hyundai’nin yapabileceği başka bir şey de yoktu.

Hyundai Santa Fe Antarktika

Santa Fe’nin kar seyahati Ellsworth Land’deki Union Camp’ten McMurdo’ya ve geriye olmak üzere yaklaşık 6437 Km  kadar sürdü. Bu mesafeyi kat etmek de 1 aylık bir zamana mal oldu. Üstelik de -18 Fahrenheit’lık sıcaklıklarda. Seyahate dayanmak, hız yapmaktan daha önemli olduğu için araç sadece 30 km/h civarında bir hızla seyahat etti.

Hyundai Santa Fe Antarktika

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...