İki büyük dev; Spotify ve Sony Music büyük bir anlaşma yaptı

Date:

Spotify ile Sony Music arasındaki büyük anlaşma tamamlandı

Bu büyük ve önemli anlaşma hakkında özel şartlar açıklanmadı.

Evet, karşınız da iki büyük dev ve yaptıkları önemli anlaşma. Bildiğiniz üzere, Spotify, 2008 yılından beri ülkemizde dahil olmak üzere birçok ülkede hizmet veren online müzik platformudur. Ücretsiz kullanıcılar altı aylık sınırsız bir deneme sürümünden sonra kullanıcılar sadece 2,5 saat müzik dinleyebilme imkanı buluyorlardı. Fakat, artık bu kısıtlama Spotify’da yer almıyor. Spotify, müzik dinleme hakkını tamamen yasal olarak veriyor. Ve, diğer tarafta ise en büyük kayıt firmalarından biri Sony Music yer alıyor. Böylesine kuvvetli iki tarafın anlaşması ortaya güzel sonuçlar çıkaracak gibi görünüyor.

Spotify ile Sony Music arasındaki büyük anlaşma tamamlandı

[irp posts=”20908″ name=”LG Q6’nın özellikleri açıklandı, akıllı telefon üç modelden oluşuyor”]

Gelelim iki dev arasında yapılan anlaşmaya, Spotify, halka açılmadan önce büyük bir çığır açmak istedi. Ve, bu adım ile o hedefine yaklaştı. Bilboard, Sony Music ile müzik yayını platformu Spotify’ın arasında bir anlaşmaya varıldığını bildirdi. Yapılan bu anlaşmanın şartları kamuya açıklanmadı ancak anlaşma şartlarının Spotify’ın Nisan ayı içerisinde Universal Music Group ile yapmış olduğu anlaşmanıın şartlarına benzer. Universal Music Group, Spotify ile yeni bir anlaşma imzalayan ilk önemli plak şirketi olmuştur. Spotify, anlaşmanın şartları uyarınca, Universal’ın sanatçılarına, yeni albümlerini sadece iki hafta boyunca ücretli aboneler için kullanılabilir hale getirmişti.

Spotify, uzun zamandır, içerikleri premium yerine ücretsiz katmanlara ayırmayı reddetti ve kullanıcıların hizmet için para verip vermediğine bakmaksızın tüm kataloğu kullanılabilir bir hale getirdi. Spotify’ın bir diğer önemli anlaşması ise Warner Music Group’la olan anlaşmasıdır. Spotify, adeta yerinde anlaşmalara yapmak için yarışıyor. Çünkü, halka açılmadan önce gücüne güç katmak istiyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...