İlk Galaxy S8 müşterileri ilk endişelerini yaşıyorlar

Date:

Ayarlardan değiştirilebiliyor

Samsung yaklaşık bir hafta önce amiral gemisi telefon modelinin ön siparişini vermiş olan Güney Kore’li müşterilerine Galaxy S8 telefonlarını göndermeye başladı. Bazıları ekrandaki sorunun farkına varıncaya kadar belki de telefonu diğerlerinden daha önce aldıkları için ne kadar şanslı olduklarını düşünüyorlardı. PPOMPPU gibi Kore’li forum sitelerinde ve Instagram gibi sosyal ağlarda bildirilen bazı gönderilere göre S8 telefonlardan bazılarının ekranlarında belirgin bir kırmızı renk görüntüsü hakim.

[irp posts=”12190″ name=”Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu”]

Sorunun ne denli yaygın olduğu henüz belli olmamakla birlikte Kore’nin arama motoru ‘Naver’da ‘Galaxy S8 Red Screen’ arama ifadeleri ile yapılmakta olan aramalara bakılırsa sorun oldukça ciddi bir boyutta.

Galaxy S8 Kırmızı Ekran Sorunu

Samsung sorunu yalanlamamış olmakla birlikte ZDNet’e bu sorunun ayarlar bölümünden kolayca giderilebileceğini söyledi:

“Tüm Samsung telefonları yüksek seviye kalite standartlarımızı karşılamak üzere testlerden geçirilmektedirler. ‘Super AMOLED’ teknolojisi uygulanan ‘Infinitiy Ekran’lar, kullanıcıların daha net ve daha canlı görüntüleme deneyiminin tadına varmaları için zengin ve canlı renkler sunmaktadırlar.

Galaxy S8  çevre koşullarına göre renk aralığını, duygunluğu ve keskinliği ayarlayan ‘uyumlu ekran’ özelliğine sahiptir. İhtiyaç duyulması halinde kullanıcılar ‘Ayarlar>Görüntü>Ekran Modu>Renk Dengesi’ yolunu takip ederek ayarlar bölümünden renk aralığı bölümünü manuel olarak değiştirebilirler.”

İsmi belirtilmeyen bir mobil sanayi görelisi Business Korea’ya yapmış olduğu açıklamada, daha önce de birkaç Note 7 telefonla ilgili olarak benzer kırmızımsı renklenme sorununun Super AMOLED ekranlarda yaşandığını söyledi. Renk dengesini değiştirmenin sorunu çözmediği durumlarda, telefonunun değiştirilmesini tavsiye ediyor. Aslına bakarsanız bu sorundan muzdarip bazı kullanıcılar renk ayarlamalarının işe yaramadığını belirtiyorlar.

Konuyla ilgili diğer bir uzman ise ‘The Korea Herald’a bu sorunun, Samsung’un yeni ‘koyu kırmızı AMOLED teknolojisi’ sebebiyle meydana gelmiş olabileceğini belirtiyor. Bu teknolojinin kullanıldığı ilk telefon olan S8’de iki tip birleşik pixel mevcut: kırmızı-yeşil ve mavi-yexil. Bu iki yeşil, renk dengesizliğine yol açıyor olabilir. Bu sebeple Samsung ‘Kırmızı pixel’leri daha güçlü ve koyu görünecek şekilde ayarlamış.

Sorunun kaynağı her ne ise görünen o ki telefonu alanların panik yaparak yeni bir telefon talebinde bulunmadan önce yapacakları en iyi şey, telefonlarını diğer telefonlarla karşılaştırmak ve renk dengesi ayarlamasını yapmak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...