Microsoft yeni seçeneğiyle hesabınızı güvene alıyor

Date:

Arttırılmış güvenlik

Microsoft’un ‘Kimlik Doğrulayıcı’ uygulaması artık Microsoft Hesabı gerektiren her uygulamada hesabınıza girerken size bir adım kazandıracak. Firmanın ‘kimlik’ biriminin dün yapmış olduğu bir blog gönderisine göre Microsoft, şifre girişi uygulamasını bütünüyle ortadan kaldıran yeni bir telefonla şifre giriş özelliğine geçiş yapıyor.

Microsoft’un telefonla şifre giriş özelliği, Google’ın kimlik doğrulamaları için bir mobil uygulama kullanarak gerçekleştirdiği ‘Google giriş işlemine benzer şekilde çalışıyor. Bu uygulama ile Microsoft servislerindeki hesaplarınıza bağlantı sağlarken artık şifre yazmak zorunda kalmayacaksınız. Microsoft hesabınızı uygulama içerisinde ayarladıktan sonra ayarlar bölümünden ‘Telefonla Bağlantı Kur’  özelliğini aktive edebiliyorsunuz.

[irp posts=”7540″ name=”WhatsApp artık iki aşamalı doğrulama kullanıyor”]

Microsoft hesabınıza bir dahaki girişinizi masa üstü bilgisayarınızdan yapacağınız zaman sadece kullanıcı adınızı girmeniz yeterli olacak. Hesabınıza giriş yaparken telefonunuza gelecek olan bir giriş onayı bildirimi alacaksınız. Onay sekmesine tıkladığınızda, uygulamaya girmiş olacaksınız. Böylece masaüstü ya da farklı cihazlardan Microsoft hesaplarınıza giriş yapılırken her defasında cep telefonunuza onay bildirimi gelecek. Bildirimler, yetkilendirilmemiş bağlantı girişimlerine karşı bir koruma olma özelliği taşıyorlar. Aynı zamanda benzersiz bir kod oluşturabilen uygulama, bu şekilde ikincil yetkilendirme faktörü olarak da hizmet vermiş oluyor.

Tabii her zaman için eski tip şifre girişi yöntemine dönme şansına da sahipsiniz (Örneğin telefonunuz yanınızda olmadığı zamanlarda). Fakat Microsoft bu metodun, iki aşamalı doğrulama yönteminden daha kolay, ve sadece şifre girişi metodundan da önemli ölçüde daha güvenilir olduğunu belirtiyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...