YouTube’dan sonunda beklenen güncelleme geldi!

Date:

 

YouTube video resimleri artık GIF şeklinde! Artık videoları ön izlemeye almak için açmanıza gerek yok!

Haziran ayının bitiminden bu yana YouTube hafiften GIF benzeri video kapaklarına doğru yöneldi. Videoların üzerine geldiğinizde 3 saniyelik hareket eden resimlerle videonun içeriği hakkında size bilgilendirme sağlıyor. Bu yazıyı yazdığım anda muhtemelen hepimizin YouTube sayfalarında bu özellik zaten vardır. Bir kaç seçkin grup ise zaten bu özelliği Şubat ayından beri kullanıyordu.

Youtube’a göre, bu platform artık kişilerin kendi ana sayfalarında hareket etmelerini daha da kolaylaştırdığını belirtiyor. Bu platform şu anlık ana sayfanızda, aratma sonuçlarınızda, izleme ekranında, abonelik ekranında ve trending kısmında çalışıyor. Fakat bu özellikten faydalanabilmek için Google Chrome sürümünüzün 32’den yukarı olması veya Opera sürümünüzün 19’dan yukarıda olması lazım. Bu özellik telefonlarda çalışmıyor, fakat bu ilerde çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Benim 2 yıllık telefonumda bile tıklamadan önce parmağımın bulunduğu yeri algılama özelliği varken YouTube’un bunu göz ardı edeceğini düşünmüyorum.

Animasyonlu kapak resmi için videoların 30 saniyeden uzun olması gerekmekte. Fakat YouTube kullandığı bir algoritma sayesinde bazı videoların gözükmesini veya gözükmemesini sağlayabiliyor. Bu videoların sürprizinin bozulup bozulmayacağına bağlı bir durum.

Şu anlık YouTuber’lar animasyonlu kapak resimleri için herhangi bir müdahalede bulunamıyorlar. Bu YouTube’ın yeni tasarladığı bir yapay zekânın görevi halinde. Fakat birçok youtuber şimdiden animasyonlu kapakları düzenleyememenin sanatçı kişiliklerine ve seçim haklarına müdahale olduğunu belirtiyor. Burada rozetimi ve silahımı bir kenara bırakıyorum ki sivil müdahalede bulunabileyim. Ya sanırsın bana çığlığı resmediyor, Four season-winter bölümünü çalıyor. ‘Bugün diğer Youtuber’lar ne yapmış bende yarın yaparım’ diyerek video çeken insanların yaratıcılıktan bahsetmesini son derece gülünç buluyorum.Tekrar rozetimi ve silahımı elime alıyorum çünkü daha söyleyeceklerim var.

Her ne kadar bu güncelleme önceki güncellemelere nazaran biraz daha sönük kalsa da ihtiyaç duyulan ve gecikmiş olan bir güncelleştirmeydi. Videoların ilk çeyreği, orta kısımları ve son çeyreğinden görüntüler alarak hazırlanmış bu algoritmada YouTube bizlere videolara tıklamadan da üzerinde gezinme imkanı sağlıyor. Bence bu YouTube’un ClickBait(Tuzak) videolara karşı aldığı bir çeşit önlem.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...