İngiltere 135 yıldır ilk kez kömür enerjisiz bir gün geçirdi

Date:

İngiltere son 24 saatini kömür enerjisi kullanmadan geçirdi

Kömür enerjisi İngiltere’nin 1882 yılında ilk fabrikasını kurmasıyla kültürünün bir parçası haline gelmişti. Kömürün, Endüstri Devrimi’ni direk etkilemesinin yanı sıra işçi çalışan mücadelelerinden albüm kapaklarına kadar sosyal hayatta da ciddi bir yeri bulundu. Buna rağmen ülke kömür enerjisinden yavaş yavaş uzaklaşıyor. Hava kirliliğinin önemli unsurlarından olan kömür enerjisi hem doğa düşmanı hem de teknolojinin gelişmesiyle yenilenebilir enerjinin maliyetlerinin de düşmesiyle favori enerji kaynağı olmaktan her gün daha da uzaklaşıyor. Bunun en büyük kanıtı ise 21 Nisan günü İngiltere’nin tam 135 yıl sonra ilk kez tamamen kömür enerjisinden bağımsız bir gün geçirmesi. Ülke tam 24 saat boyunca enerjisini kömür dışı kaynaklardan kullandı.

Enerji tüketimi son yıllarda İngiltere için önemli tartışma konularından birisi. Yirmibirinci yüzyılın getirdiği alternatif enerji üretimi konusunda ülke parçalara ayrılmış vaziyete. Doğal gaz’dan nükleer enerjiye, yenilenebilir enerjiden ithal enerjiye kadar birçok farklı alternatifi isteyen birçok farklı grup bulunuyor.

[irp posts=”11695″ name=”Güneş enerjisi panellerinde verimlilik rekoru kırıldı”]

Bu gibi durumların devamı gelecek gibi duruyor. Zira İngiltere kömür ile enerji üreten son santralini de en geç 2025 yılında kapatmayı planlıyor.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...