Youtube yalan haberlere savaş açtı

Date:

Sosyal medya devi gençleri bilinçlendirecek workshoplar düzenleyecek

Google hali hazırda yalan haberlere karşı birçok önlem almış vaziyette. Ama bunun yeterli olmadığının kendisi de farkında olacak ki bu konuda yeni bir adım atıyor. Yalan haberleri gerçek olanından ayırmanın önemini irdeleyen sosyal medya devi Youtube programıyla gençlere bu konu üzerine ders vermeye başlıyor.

İsmine Internet Citizens (İnternet Vatandaşları) denilen program ilk etapta İngiltere’deki gençlere workshoplar ile gerçek haberleri yalan haberlerden ayırmayı öğretecek. Bütün gün sürecek olan programlar gençlere doğru bilgiyi aramayı ve sosyal balonlarından çıkmanın önemini irdeleyecek. Bununla birlikte workshoplarda internet araçlarını nefret konuşmalarına karşı nasıl kullanılacağı da gençlere anlatılacak.

Youtube yeni programa İngiltere’nin Liverpool kentinde Nisan 21 tarihinde başladı. İngiltere’nin diğer kentlerinde de düzenlenecek program daha sonra dünyaya da yayılmayı planlıyor. Workshoplara tanınan Youtube içerik yaratıcıları önderlik edecek.

[irp posts=”13326″ name=”Apple sürücüsüz araç sistemi kısmen ifşa oldu”]

Youtube bu programlarla gençler arasında yalan haberlerin yayılmasını tamamen önleyebilmeyi hedeflemiyor. Bu program büyük bir projenin bir parçası. Düzenlenen etkinlikler Youtube’un yalan haber tehdidinin farkında olduğunun da önemli bir göstergesi.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...