Instagram hesabınızı nasıl gözlerden uzak tutarsınız

Date:

Profil ayarları

Online güvenliğiniz söz konusu olduğunda, kullanılabilir tüm araçları kullanmanız önem taşır. Bu aynı zamanda dilediğiniz zaman profilinizi gizli tutmayı ve başkalarını engellemeyi de içerir. Instagram’da başkalarının profilinizi görüntülemelerini engellemek ya da mesajlarınızda görünmelerine engel olmak için bir seçenek bulunuyor. Aynı zamanda hesabınızı da özel hale getirebilirsiniz. Bu seçenek özellikle gönderilerinizi sadece arkadaşlarınızla paylaşmak üzere özelleştirmek istediğiniz zaman kullanışlı olacaktır.

Instagram’ınızı nasıl gizlersiniz 

Instagram akışınızı gizlemek demek, akışınızı görmek isteyen ya da sizi takip etmek isteyenlerin bunları yapabilmeleri için sizden izin almak zorunda kalmaları demektir. Profilinizi özelleştirmek için uygulamayı açın ve bir hesap açtığınızda bu hesabın ilk aşamada otomatik olarak herkese görünür olduğunu aklınızda bulundurun. Profilinizi gizlemek için sağ köşedeki ‘kişi’ simgesine tıklayın. Böylece profilinize gideceksiniz.

Eğer iPhone kullanıcısı iseniz, sağ üst köşede bulunan dişliyi seçin. Android kullanıcılarında bu simge, yine aynı yerde, dikey noktalar şeklindedir. Aşağıya doğru indiğinizde yanında açma-kapama kaydıracı bulunan ‘Gizli Hesap’ seçeneğini görürsünüz. Buradan gizliliği açıp, kapatabilirsiniz. Hesabınız gizli olsa dahi kullanıcıların profil resminizi ve tanımlamanızı hala okuyabileceklerini unutmayın.

Aynı zamanda siz hesabınızı kapatmadan önce sizi takip etmekte olan kişilerin de hesabınıza erişim sağlamaya devam edeceklerini göz önünde bulundurun. Takipçi listenizi değiştirmek için profilinizde bulunan ‘Takipçiler’ sekmesine giderek listenizde bulunan ve silmek istediğiniz kişinin yanında yer alan “…” yeri seçin. Daha sonra ‘Kaldır’ seçeneğine tıklayarak takipçi listenizden bu kişileri çıkarabilirsiniz. İsterlerse sizi tekrar takip etmek için istekte bulunabilirler fakat siz onları listenizden çıkardığınız zaman onlara bu işlemi yaptığınıza dair herhangi bir mesaj gönderilmeyecektir.

Instagram’da kişi engelleme nasıl yapılır 

Eğer birilerinin profilinizi görmelerini ya da size mesaj göndermelerini istemiyorsanız, bunun için yalnızca birkaç tıklama yapmanız yeterli. Uygulama içerisinden sizinle iletişimde bulunmasını istemediğiniz kişinin profilini ya da hesabını seçin. Profilleri açıldığında profilin üst köşesinde bulunan “…” simgesini seçin. Android’de bu dikey üç nokta şeklinde olacaktır. Engelle, bildir ve haberleri gizle şeklinde mesajların olduğu bir liste açılacaktır. ‘Engelle’ seçeneğini seçtiğinizde bu hesabı engellemek istediğinizden emin misiniz sorusuyla karşılaşırsınız. “Bu kişiler Instagram’da profilinizi, gönderilerinizi ya da haberlerinizi bulamayacaklar. Instagram onları engellediğinizi bu kişilere bildirmeyecektir” şeklinde bir mesaj da aynı yerde yer alır. Engellediğiniz kişiler kullanıcı adınızı biliyorlarsa mesajlarında bunu kullanabilecekler (mention) fakat siz bundan haberdar edilmeyeceksiniz.

Instagram’da engellediğiniz kişileri nasıl görürsünüz 

Kimleri engellediğinizi hatırlamıyorsanız bu listeyi ayarlar bölümünden görebilirsiniz. Sağ üst köşede bulunan dişli ya da dikey noktalarla belirtilen simgeyi tıklayın ve ‘engellenmiş kullancılar’a gelin. Burada tüm engelli olan kişilerin listesini görebileceksiniz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...