Instagram’da yapılan ‘bitkisel’ ilaç satışları için önemli uyarı

Date:

Sağlığa zararlı oldukları tespit edildi

FDA internette işportacılık yapanların mükemmel olarak adlandırdıkları ilaçların satın alınmaması için sosyal medya kullanıcılarına uyarı yayınladı. Kurum, Facebook ve Instagram gibi platformlarda ilaçlarının gücü ile ilgili olarak sahte, rezil iddialarda bulunan 14 firmayı tespit etti. ‘Tedavi’ maksatlı olarak pazarlanan ve sıklıkla ‘bitkisel’ olarak tanımlanan bu ilaçların tedavi görmekte olan kişilere faydasından çok zararı olduğu biliniyor.

FDA’da ‘sağlık güvenliği’ görevlisi olarak görev yapan Nicole Kornspan bu ilaçların sıklıkla tedavi için bir şans sunacağı zannedildiği için önüne gelenin üzerine atladığı türden, baştan çıkartıcı ilaçlar olduklarını söyledi. Bunlara ek olarak evcil hayvan sahipleri de benzer sahte tedavi yöntemleriyle dolandırılıyorlar. Söz konusu tedaviler genellikle oldukça pahalı olmakla birlikte uygun bir tedavi için bir veterinere gitmekten daha ucuz oldukları da bir gerçek.

FDA’nın sıkı işlem sürecinden geçmeyen hiçbir ilacın işe yarayacağı, ya da sizi öldürmeyeceği garanti edilemez. Maalesef Instagram her çeşit saçma sapan şeyi sitesinde yayınlamaya devam ediyor.

Sosyal medya ve ilaç reklamcıları son yıllarda garip ama karlı yatak arkadaşlıklarına imza atıyorlar. Sabah yorgunluğunun etkilerini gidermek üzere tasarlanan bir ilaç resmini paylaşan Kim Kardashian  gelen uyarı mektubuyla şamarı yemişti. Kardashian ürünün promosyonu için ödeme almış, fakat hastalığın ileri seviyelerinde kullanılmak üzere test edilmediğini maalesef belirtmemişti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...