Intel, 8. nesil işlemcilerin 7. nesil işlemcilerden yüzde 30 daha hızlı olacağını öne sürdü

Date:

İşlemci deyince ilk akla gelen firmalardan bir olan Intel, Computex 2017’ de duyurduğu sekizinci nesil yeni işlemcileri beklenenden daha çok ilgi uyandıracağa benziyor.

Şirketin daha önce belirttiği gibi, yıllarca istikrarlı bir şekilde elde ettiği yedinci nesil işlemcilerin performansını yüzde 15’lik bir iyileştirme daha yapacaklarını söylemişti. Intel, Tayvan’da düzenlenen Computex fuarında yeni işlemcilerin yüzde 30 daha iyi performans gösterdiğini açıkladı. Tabi ki bu rakamlar sadece benchbentestleri baz alınarak elde edilmiş ancak genel performans iyileştirmeleri için ümit verici bir gösterge. Ayrıca 18 çekirdekli X serisi i9 işlemciler de tanıtıldı.

İşlemci deyince ilk akla gelen firmalardan bir olan Intel, Computex 2017’ de duyurduğu sekizinci nesil yeni işlemcileri beklenenden daha çok ilgi uyandıracağa benziyor.

İşlemci deyince ilk akla gelen firmalardan bir olan Intel, Computex 2017’ de duyurduğu sekizinci nesil yeni işlemcileri beklenenden daha çok ilgi uyandıracağa benziyor.

Intel ne yazık ki Computex fuarında işlemcilerle ilgili başka herhangi bir veri paylaşmadı. 14 nanometre mimariye dayanan 8. nesil işlemcilerin yılsonuna doğru piyasaya çıkması bekleniyor. Şirket, Quanta bilgisayarda yeni işlemcilerinden birisini kısaca gösterdi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...