Parmak izi uygulamaları tehlike saçıyor

Date:

Parmak izi okuyucuları sandığımız kadar masum değil.

Synaptics, parmak izi aracının dizüstü bilgisayarları tehlikelere savunmasız hale getirdiğinini söyledi. WannaCry ransomware bilgisayar virüs saldırısının ardından, endişelenmeniz gereken bir şey daha var. Bazı modern dizüstü bilgisayarların kullanıcıları tanımak için kullandığı parmak izi tanımlama sistemleri, bir spoofing işlemiyle kolayca ele geçirilebilir. Yani bilgisayarları koruyor ve başkalarının erişimine kısıtlıyor sandığımız parmak izi okuyucuları sandığımız kadar masum değil.dna parmak izi okuyucu ile ilgili görsel sonucu

Parmak izi tanıma sensörleri ve dokunmatik yüzey teknolojisi yapan Synaptics, bu ayın başlarında, makine başına yaklaşık 25 cent tasarruf isteyen bazı bilgisayar üreticilerinin, daha güvenli dizüstü bilgisayar sensörleri yerine güvensiz akıllı parmak izi sensörlerini kullanmayı seçtiklerini bildiren bir uyarı yayınladığını belirtti.Godfrey Cheng, VentureBeat ile yaptığı röportajda, Santa Clara, California merkezli şirketin ürün başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Parmak izi okuyucuları sandığımız kadar masum değil. Cheng, “Parmak izi tanımlama işlemi gerçekten doğru yapıldığında güvenli ve kullanışlı bir biçimde tanımlanabilir” dedi. “Tümüyle güvenli olmadığı zaman bildisayarın maruz kalacağı, olası bir bilgisayar saldırganın yararlanabileceği bir durum oluşturur.”
Akıllı telefonların parmak izi sensörleri, parmak izlerini işlenmek üzere bir merkezi işleme birimine (CPU) depolamak ve göndermek için şifrelenmemiş yöntemleri kullanmaktadır. Bu veriler, yazılım ve diğer işlem olan snoopingi savunmasız hale getirir. Synaptics, sensörlerin aksine tanıma işi için şifreleme ve ikincil bir ana işlemci daha kullanır.

dna parmak izi ile ilgili görsel sonucu

Güvenliği alt düzeydeki parmak izi sensörleri oldukça rahatsız edici. Çünkü modern dizüstü bilgisayar kullanıcıları parmak izlerinin benzersiz olduğuna ve kendi koydukları şifrelere göre daha güvenli olduklarına inanıyorlar. Bu düşünce büyük ölçüde doğru, ancak potansiyel olarak parmak izi resminin çalınmasına neden olabilecek sensörler bilgisayarlarda bulunmakta. Bilgisayarı tamamen dış tehditlere açık hale getirerek, bilgilerin güvenliğini tehlikeye atar.dna parmak izi ile ilgili görsel sonucu

Cheng’in söylediğine göre piyasada iki tür parmak izi sensörü var: “Biri şifreli ve güvenli olanlar, diğeri ise şifrelenmemiş ve güvensiz olanlar” diyor. Ayrıca Cheng, hırsızların bilgisayarınızın denetimini ele geçirmek için tipik kimlik avı dolandırıcılığı yöntemlerini kullanabildiklerini söyledi. Ayrıca dizüstü bilgisayarın parmak izi tarayıcısını kullandığınızda parmak izinizi kopyalayıp başka bir yazılım programı kurabileceğini gösterdi. Bir kere bu görüntüyü aldıklarında, bilgiye erişmek için bir çeşit parodi kullanabilirler ifadelerini kullandı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...