Intel’in ilk hiper-hızlı 3D sürücüsü sunucularda kullanılacak

Date:

Sunucular için biçilmiş kaftan

Nihayet Intel oldukça hızlı 3D depolama teknolojisine dayalı, kendi başına çalışan sürücü yapıyor… her ne kadar kendiniz için bir tane alamayacak olsanız da. Chip yapımcıs firma, sunucularda PCI Express ya da NVMe slotları için hedeflenen bir sürücü olan Optane SSD DC P4800X ’i piyasaya çıkardı. Kapasitesi sadece 375GB fakat oldukça düşük gecikme süresi (latency) (yaklaşık 10µS altında) ve 2GB/s’lik çıktı süresiyle bu cihaz hafıza belleği ya da depolama birimi olarak kullanılabilir. Eğer yüksek verimlilikli işlemcilerle, online ticaretle ya da diğer RAM yetmezliğinden muzdarip olunabilecek işlerle uğraşıyorsanız bu cihaz rüyalarınızın cihazı.

Intel aynı zamanda sıradan SSD cihazınızdan daha yüksek oranlı dayanıklılık teminatı da veriyor. Optane modeli 12.3 petabyte’lık veri yazım hızıyla RAM’le ilgili streslere karşı koyabilecek kapasiteye sahip.

Intel’in erken teslimat programına kayıtlıysanız sürücüyü hemen alabilirsiniz. Aynı zamanda 2017 yılında daha yüksek  kapasiteli (750GB ve 1.5TB) ve U.2 form faktörlü olanlar da piyasaya çıkacak. Fakat tabii bunların hiç birini yakın zaman içerisinde oyun donanımınız arasına koyamazsınız zira 375GB’lık versiyonu 1.520$ gibi oldukça yüksek bir fiyata sahip. Evde kullanım için bir tane alabileceğinizi farz edecek olursak, yüksek kapasiteli geleneksel bir SSD’den çok daha fazla verim elde edeceğiniz kesin. Optane fiyatları çok, ama çok düşmediği sürece yüksek kapasiteli PC’ler için kullanılabilir olmayacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...