Qualcomm’dan ucuza 4G özelliği

Date:

Platform 4G özelliği kazandırıyor

Qualcomm girişi seviyesindeki son üç yıl içerisinde ilk kez güncelleyerek Hindistan, Latin Amerika ve Güneydoğu Asya gibi pazarlarda satılmak üzere tasarımlanmış olan telefonlara 4G servisleri ve LTE bağlanabilirliliği özelliklerini getiriyor. Firma Yeni Delhi’de bugün yapılan bir etkinlikte Qualcomm 205 platformunun tanıtımını yaptı. Bu platform 4G, 3G ve 2G ağlar üzerinde 150Mbps indirme hızlarına sahip System-on-Chip (SoC) ile birlikte 1.1 GHz dual-core işlemci, Qualcomm Adreno GPU ve dual-SIM desteğine sahip.

205 platformu Qualcomm’un öncü chiplerinin sahip oldukları gelişmiş özelliklere sahip olmayacak fakat ön ve arkasında 3-megapixel kameralar, 60 f/s’de çalışan bir 480p’lik VGA ekrana sahip olacak ve kullanıcıların videolarını yayınlamalarını destekleyecek. En önemlisi Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerde 4G bağlantıları kullanabilmeleri için 2G ya da 3G telefonlardan ucuza terfi etmelerine olanak sağlayacak.

Firma bu telefonların küçük işletmeler için kolay finansal işlemcilik imkanları sağlayacağını, Voice over LTE (VoLTE) ve Voice over Wi-Fi (VoWi-Fi), ve kullanıcılara video ve müzik yayını yapabilecekleri bir dünyanın kapısını açacağını söylüyor. 205 SoC özelliğini kullanan telefonların aynı zamanda daha uzun süreli olarak tek bir şarjda dayanmalarını sağlıyor. Böylece kısıtlı elektrik imkanına sahip varoş bölgelerdeki insanlar için telefonlar daha kullanışlı hale geliyor. Qualcomm platformunun bugün itibariyle edinilir olacağını fakat pazardaki telefonlara bu yılın ikinci çeyreğinde gelmeye başlayacağını belirtti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...