iPad’in Kuzey Kore’li ikizi hayata merhaba dedi

Date:

Orijinal iPad’e yakın özellikler

Devlet kontrollü ekonomisi olan Kuzey Kore, halkının satın alma gücüne uygun cihazlar üretiyor. Bu yeni bir şey değil. Yeni olan şey, devlete ait Kuzey Kore teknoloji firması Myohyang IT’nin  herkesi şaşkınlığa uğratacak iPad adını verdiği yeni bir tablet üretmiş olması. Tabii ürün olarak yeni, eylem itibariyle Kuzey Kore’nin sıklıkla tekrarladığı bir tavır.

Evet, doğru. Kuzey Kore’nin bugüne değin kişisel mülkiyet ve ticari marka haklarına riayet etmeyen bir ülke olduğu zaten biliniyordu ama bu bariz ihlali, askeri diktatoryanın işi ne noktaya götürebileceğinin yegane göstergelerinden biri olacak. Tabii Apple’ın bu gelişmeden pek memnun olmadığını söylemeye gerek yok.

Myohyang IT Company yaptığı tablete ‘Ryonghung iPad’ adını verdi. NK News’in bildirdiğine göre cihaz 1GHz işlemci, 512MB RAM, 8GB dahili hafıza, 16GB harici hafızaya sahip ve 8-inch ekranı olan cihaz 250 gr ağırlığında. Altı saatlik batarya ömrü ile neredeyse piyasanın yıldızı olmaya aday.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Apple’ın cihazlarının taklidini ilk kez yapmıyor Kuzey Kore. Pyongyang fuarları klon iMac’lere de ev sahipliği yapmıştı. Kuzey Kore hükümeti birkaç yıl önce de OS X işletim sistemini andıran ‘Kızıl Yıldız’ adını erdiği Linux tabanlı bir işletim sistemini yayınlamıştı.

Apple henüz iPad markasına yönelik yapılmış bu çirkin hareketle ilgili olarak bir yorum yapmadı. Bununla birlikte cihazın Kuzey Kore dışında yüksek talep görmesi de pek mümkün görünmüyor. Bakalım Apple ticari marka haklarını korumak için ne gibi önlemler alacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...