İşaret dilini yazıya döken akıllı eldivenler

Date:

Bulut tabanlı sistem ihtiyacı

National Taiwan University of Science and Technology’den çıkan girişimci bir ekip, işaret diline ait mimikleri yazıya tercüme edebilen eldivenler üzerinde çalışıyor. Bu tip bir konsept yeni olmamakla birlikte Yingmi Tech firmasının zarafeti bir nebze olsun ihtimamı hakkediyor.

Aslında firmayı kuran ekibin başlangıçtaki amacı sanal gerçeklik ortamındaki nesneleri kontrol etmek için daha kalıcı bir yol bulmaktı. Fakat zaman içerisinde gördüler ki bu tip bir donanım, aynı zamanda el hareketlerinin ve parmak bükülmelerinin tanımlanması için de kullanılabilecek yeterince sofistike nitelikteydi.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Daha önce gördüğümüz diğer işaret dili eldivenleriyle karşılaştırıldığında Yingmi’nin eldivenleri daha gösterişli ve çok zarif. Jiroskop ve pillerin bulunduğu kutu oldukça küçük olmakla birlikte her bir elin yaklaşık sekiz saat çalışmalarını sağlayacak gücü verebiliyorlar.

Bununla birlikte Çin dilinin diğerleriyle karşılaştırıldığında sahip olduğu karmaşıklık ve boyut gibi bir takım sorunlar da mevcut. Taipei’de düzenlenen Computex fuarında konuşan bir firma sözcüsü doğal işaret dilinin (Çince) bütünsel anlamda işlenmesini gerektirecek verileri depolayabilecek kapasitede bir telefonun bulunmadığını söylüyor.

Ürünün sunumu esnasında hızlı ve ağdalı dil kullanmak yerine, ‘Kahve ister misiniz? Ya da süt?” gibi kesik kesik cümleler kullanıldı. Tüm bu kısıtlamaların sonucu olarak Yingmi’nin yerel cihaz üzerindeki yükünü hafifletmek için bulut tabanlı bir tercüme platformunda kurulması kaçınılmaz olacak.

Ürünlerin ticari anlamda ne zaman satışa sunulacağına dair bir aıklama yapılmamış olmakla birlikte ortalama satış fiyatları bir çift eldiven için 200$ civarında olacak.

Video’yu aşağıdaki adresten izleyebilirsiniz

İşaret Dilini Yazıya Döken Akıllı Eldivenler

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...