Yeni iPhone 8 resimleri kablosuz şarja işaret ediyor

Date:

Cam kaplama

iPhone 8’in bu yılın son zamanlarına kadar çıkmayacağı söylense de bulunduğumuz süreçte modelin geldiği noktayı yansıtacak yeterli veriye sahibiz. Bu hafta başlarında aksesuar endüstrisinde güvenilir bir kaynak iPhone 8s’in araştırma-geliştirme aşamalarıyla ilgili olarak oldukça ayrıntılı bir dosya sunmuştu. Bu dosyaya dayalı olarak da birkaç iPhone sunumu yayınlanmıştı. Bu konuda en bariz olan husus, dual kameraların yeni konumları ve hem mikrofonun hem de flash’ın kameranın bulunduğu alanın bir parçası olacağı.

Dış hatlar aşina olacak olmakla birlikte cihazın arka yüzü bu sefer cam ile kaplanarak kablosuz şarj ünitesinin entegrasyonu  mümkün hale gelecek. Bu yorumu yapmamıza sebep olan şey, elimizdeki resimlerde görülen, gövdenin alt bölümünde bulunan kablosuz şarj bobini için ayrılmış oyuntu alan. Bununla birlikte resimleri ifşa etme iznimiz olmadığı için, maalesef burada yayınlayamıyoruz.

Bu model, gelecek iki iPhone modelinin boyut olarak küçük olanına ait olduğu için elde edilen yayınlar dual kamera ve kablosuz şarj ünitelerinin standart özellik haline geleceğini gösteriyor. Kaynaklar aynı zamanda ekran boyutlarının da büyütüleceğini belirtiyor. 4.7-inch’lik versiyonun 5-inch’e kadar arttırılacağı, ve 5.5-inch ‘Plus’ versiyonunun da 5.8-inch’e kadar çıkarılacağı düşünülüyor. Fakat eldeki veriler yeni ekranların iddia edildiği gibi köşeden köşeye olacağına dair bir ipucu sunmuyor. Araştırma-Geliştirme çalışma dosyasında yer alan kasa ölçüleri, iPhone 7’ye oranla biraz daha uzun, daha geniş ve daha kalın bir gövde olduğuna delalet ediyor.

Tabii her sızıntıda olduğu gibi bu verilerin de yanlış olma ihtimali söz konusu (bununla birlikte dosyaların doğası itibariyle yanılma olacağını pek düşünmüyoruz). Ya da Apple bu tasarımdan bütünüyle de vazgeçebilir. Her iki durumda da iPhone’un 10. Yıl dönümü için hala beklenen bir modeli olacağı da başka gerçek.

Güncelleme: Kaynakların gönderdikleri yeni birkaç resimlerden ön yüzü görme şansını yakaladık. İlginçtir ki göründüğü kadarıyla selfiler için hazırlanan dual kamerayla birlkite ön yüzde camla kaplanmış bir de parmak izi okuyucusu bulunuyor.

iPhone 8 Ön ve Arka Yüz

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...