‘Sonic Forces’ ile kurgu karakterlerinizi hayata geçirebileceksiniz

Date:

Kendinize özel karakter 

Sonic Forces şimdiye değin ‘Sonic Generations 2’ ile sadece isim bağlamında benzeşiyordu. Klasik side-scrolling oyun tarzı ve Sonic’in daha modern maceralarının olduğu 3D perspektifi arasında geçiş yapan seviyeleri sergileyen tanıtım çekimleri, size bu oyunu daha önce oynamış olduğunuzu unutturacak. Bununla birlikte Sega bugün Sonic Forces oyununun üçüncü tipini açıkladı. Bu oyun biçiminde kendinize özel olarak oluşturacağınız kahramanı kontrol edebildiğiniz seviyeler mevcut.

Hayranlarından yeni karakter destekli Sonic yapımından umduğu ilgiyi bulamayan Sega, topu oyunculara atarak daha iyisini onların yapmasını bekliyor. Şimdi oyuncular yedi farklı hayvandan birini seçebiliyorlar. Kurt, tavşan, kedi, köpek, ayı, kuş ve tabii ki kirpi. Tüm bu seçenekler sırf vahşi ‘DeviantArt’ rüyalarını hayata getirmeye dönük gibi görünse de, her bir hayvan aynı zamanda kendilerine özgü beceriye sahip. Örneğin kurt karakterleri yakın mesafede bulunan halkaları otomatik olarak toplayabiliyorlarken, kuş cinsi kahramanlar çift sıçrama gerçekleştirmek için ‘can biriktirme’ becerisiyle donatılmışlar.

Neyse ki bu seviyeler aynı zamanda klasik hızlı halka toplama eylemine alternatif bir yaklaşımı da içeren birkaç aktif oyun oynama geliştirimlerini de getiriyorlar beraberinde. Sonic’in standart platform özellikleri yerine her biri sevgiyle yapılmış maskotlar da aynı zamanda tutma kancası ve Wispon adı verilen cihazlarla silahlandırılmışlar.  Tutma kancası oyuncuların seviyeleri çabucak geçmelerini sağlarken, Wispon’lar başarılı olmanızı sağlayacak silah ya da destek güç formundaki çok yönlü özelliklerden oluşuyorlar. Tüm bunlar tipik Sonic Colors’tan esintileri andırıyorlar fakat yine de denemeye değer olduğunu düşünüyoruz.

Sonic Forces PS4, Xbox One, PC ve Nintendo Switch’te bu yaz mevsiminde oynanabilecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...