Pentagon DEAŞ’ı yapay zeka ile avlayacak

Date:

Veri işleme, imha ve yayımlama

Amerikan askeri birimlerinin DEAŞ’a karşı saldırılarının kaydedildiği çok sayıda gözlemden oluşan videolar, askeri ve sivil analistleri oldukça zor durumda bırakıyor. Pentagon’un Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre bu amaçla ‘Project Maven’ olarak adlandırılan bir proje dahilinde, sahada gerçekleşen olaylarla ilgili olarak müdahale gerektiren durumların tespitinde yapay zeka kullanılarak, elde edilen devasa boyutlardaki havadan çekimi yapılmış verileri işleyecek bir ekip oluşturuldu. Yeni oluşturulan ekiple büyük oranlı inceleme yükü altında ezilen askeri ve sivil analistler, kısmen de olsa rahata kavuşacaklar.

Hava Kuvvetleri Komutanı General John N.T. , Pentagon’un analiz birimine çok sayıda bilgi akışı olduğunu söylerken, muharebe destek savunma istihbaratı komutanı Jack Shanahan , Defense One adlı yayına yaptığı açıklamada “Bu sorunu daha çok personel istihdam ederek çözme yoluna gitmeyeceğiz. Aslına bakarsanız bu yapmayı isteyeceğimiz son şey. Yapmamız gereken şeyle ilgili olarak daha akıllıca davranmak istiyoruz” dedi.

Bu noktada temel fikir, örneğin kaydadeğer şeyler bulunduğunda verilerin tablolara manuel olarak girilmesi gibi idari işleri yapmak için analistlerin harcadıkları zamanı azaltmak. Ve bununla paralel olarak daha fazla analiz yapabilmek için, daha fazla zaman oluşturmak. Kurulan yeni birim (AWCFT) bu amaçla mevcut ‘İşleme, İmha, ve Yayımlama’ işlemi kapasitesini arttırıp, geliştirecek ve veri-etiketleme işlemini otomatik hale getirecek.

Ekibin ilk aşamayı tamamlaması için 90 günü var. Bunun için ya gerekli olan algoritmaları ekibin kendisi geliştirecek, ya da bunları özel sektörden edinecek.  Her biri doksanar günden oluşan ikinci ve üçüncü aşamalar, ilgili algoritmaları çalıştırmak için gereken donanımın teminini ve tamamlanan sistemin uygulamaya geçirilmesini içeriyor.

Shanahan bu çalışmadan hızlı bir şekilde geri dönüş sağlanmasının önemli olduğunu belirtti. “Bu işin sadece laboratuar gibi bir ortamda demonstrasyonunun yapılması bizim için anlam ifade etmiyor. Bilakis bu takvim yılı içerisinde sahadaki askerlerimize anlam ifade edecek bir takım ek destekler sunmak zorundayız” dedi.

Shanahan projenin başarıya ulaşması durumunda ‘Project Maven’in ‘Makine Öğrenimi’ çalışmalarını silahlı kuvvetlerin diğer bölümlerine de yaymayı düşünüyor. Shanahan, Defense One’a “Lijistik, kumanda ve kontrol, muharebe bölümleri için istihbarat, hedef alma, toplanma yönetimi, sensör füzyonu gibi olası her uygulamayı değerlendiriyoruz. Teknoloji sanayinin çalışma yaptığı her şey için tüm departmanlarımız boyunca uygulama alanı bulunuyor” dedi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...