iPhone 8’in olası özelliklerini sizler için derledik

Date:

Olası yeni özellikler

Apple’ın sonbaharda çıkması beklenen ve iPhone 8 olarak adlandırılacağı düşünülen modeliyle ilgili bugüne kadar suyüzüne çıkan söylentileri sizler için derledik. İşte bu söylentilerden bazıları.

Ekran

Yakında çıkması beklenen iPhone 8 (aynı zamanda iPhone X, iPhone Pro ya da iPhone Edition olarak da adlandırılabilir) söylendiği kadarıyla OLED kenardan kenara ekrana sahip olacak. Apple’ın OLED panelleri için Samsung’dan sipariş verdiği söylenmişti. Firma aynı zamanda OLED paneller için Samsung’la 2 yıllık 9 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalamıştı. iPhone 8’in, LCD ekrana sahip olmaları beklenen iPhone 7S ve iPhone 7S Plus ile birlikte çıkması bekleniyor.

iPhone 8 Smart Connector: AR ve VR, Kablosuz Şarj

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo bu yılın başlarında Apple’ın 2017 iPhone ürünlerinin kablosuz şarj özelliğine sahip olacaklarını söylemişti. Diğer bir söylenti ise iPhone 8’in iPad Pro’larda kullanılan Apple Smart Connector ile kablosuz olarak şarj edilme özelliğine sahip olacağına işaret ediyor. Smart Connector aynı zamanda arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik aksesuarlarını da destekleyebilir. Şubat ayında Apple’ın AR ile ilişkili olabileceği düşünülen bir proje üzerinde İsrail’de 1.000 mühendisle birlikte çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Gömülü Dokunmatik Tanımlama (Touch ID)

Apple, iPhone 8’in Touch ID fonksiyonunu ekran üzerine gömecek. Bununla birlikte Cowen ve Co.’dan bir analist geçtiğimiz ay gömülü Touch ID fonksiyonunun Apple’a en çok sıkıntı veren şey olduğunu söylemişti. Apple Touch ID’yi ön yüzde bulunan ekrana gömemezse, bu fikirden bütünüyle vazgeçerek yüz tanıma fonksiyonuna odaklanabilir. Apple aynı zamanda arka yüze de koyabilir Touch ID fonksiyonunu. Ya da 10. yıl iPhone üretimini erteleyebilir.

3D-Algılı Kamera

Şubat ayında Kuo, iPhone 8’in 3D-sensing (3 boyutu algılayabilen) ön yüz kamerasına sahip olabileceğini söylemişti. Diğer söylentilere göre ise gelecek iPhone 8’de Himax Technologies’in 3D sensörlerini sağlayacağı belirtiliyordu. Bir başka söylenti ise Himax’ın Apple’a bileşenler sağlayacağına ve aynı zamanda optik ve fotonik ürün yapımcısı Lumentum’un da parça temininde bulunacağına işaret ediyordu.

Geliştirilmiş Siri

Yine söylentilere göre Apple’ın gelecek iPhone ürünü Siri’nin geliştirilmiş bir versiyonuna sahip olacak. Ocak ayındaki bir bildirimde Apple’ın Amazon Echo ve Google Home gibi diğer dijital asistanlarla rekabet edebilir hale gelmesi için üzerinde çalışıldığı belirtiliyordu. Apple aynı zamanda Siri’yi içeriğe göre öğrenme kabiliyetleriyle ve gelecek iOS 11 güncellemesinde iMessage ve iCloud’un entegrasyonuyla destekleyecek.

Dikey Dual Kamera

Geçen ay Bloomberg’in haberinde Apple’ın iPhone 8 için daha gelişmiş kameraları test ettiği söylenmişti. Firmanın cihazın arka yüzüne dual kamera sistemini yatay değil, dikey olarak yerleştireceği belirtiliyordu. Apple’ın geçtiğimiz yılki modellerin yükseltilmiş modelleri olarak ön yüz kamerası için de dual-lensler üzerinde çalışma yaptığı belirtiliyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...