İsrail, ABD menşeli bomba atabilen dronlara sahip olduğunu bildirdi

Date:

On kiloluk robot dengeleme halkası, altı derecelik serbest hareket sağlayıcı, silah ve kamera hızlı bir şekilde yeniden hedefleyebilme olanağı sağlıyor.

Florida’daki Duke Robotics şirketi bir silahın geri tepmesini önleyip dronu sabit tutmanın bir yolunu buldu. İsrail savunma biriminden bir sözcü, “ Esnek bir şekilde birbirine bağlanmış bir sistem olsa da, TIKAD, geriye doğru momentum aracın hareketsiz kalmasını sağlayacak şekilde dağıtılıyor.” Diyor. “ On kiloluk robot dengeleme halkası, altı derecelik serbest hareket sağlayıcı, silah ve kamera hızlı bir şekilde yeniden hedefleyebilme olanağı sağlıyor.”

On kiloluk robot dengeleme halkası, altı derecelik serbest hareket sağlayıcı, silah ve kamera hızlı bir şekilde yeniden hedefleyebilme olanağı sağlıyor

İddialara göre drone sistemi, bir el bombası fırlatıcısı ya da bir tabancayı (10 kilogramın altında olduğu sürece) ağırlıklarına rağmen insansız hava aracını sabit tutabiliyor. İsrail ordusu zaten bir takım TIKAD satın aldığını bildirmişti. Yetkililer şu açıklamayı yaptı: “TIKAD, terörist gruplara karşı tamamen yeni teknolojilerden yararlanmamınızı, görevlendirilmiş birliklerin sayısını ve dolayısıyla kayıpların sayısını azaltmamızı sağlıyor.”  Uzaktaki dronlar askerleri tehlikelerden uzak tutacak ve böylece askerler daha güvende olacaklar. Polis departmanlarının da bu insansız hava araçları ile ilgileneceğine dair bahse girebiliriz.

Örneğin Kuzey Dakota, silahlı dronlara ölümcül olmadığı sürece izin verilen yeni bir tasarıyı onayladı.

Desert Wolf, saniyede 80 atış hızına sahip dört namlulu boya topu atabilen The Skunk’u üretti. Artık dronların mühimmat ateşleme olanakları var. Evet, günümüzün dronlarının geldiği nokta bu.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...