İsrail mahkemesi’nin emoji kullanan çifte verdiği ceza

Date:

İsrail mahkemesi, emojilerin, maksadınızı gösterebileceğini söylüyor

“?” emojisi herkes için bir gülücük anlamına gelmez

Gönderdiğiniz emojiler her zaman yoruma açıktır ve onları okuyan kişi bir hakim olduğunda, olacakları tahmin bile edemezsiniz.

Şimdi eğer hazırsanız size şaşıracağınız bir örnek vereceğim, İsrail’de bir mahkeme, bir çiftin ev kiralamak için, ev sahibi Yaniv Dahan’a gönderdikleri bir mesajda “ciddi anlamda iyimserlik” ifade eden bir emoji kullandıkları için mahkeme tarafından 2.200$ para cezasına çarptırıldı. Çift, Dahan’ın evini kiraya vermek için online olarak verdiği reklama ilişkin onunla iletişime geçti. Ve, ev sahibinin evini kiralamak istediklerini bir takım sevimli sembol kullanarak maksatlarını ortaya koydular.

Google Allo chat

Gönderdikleri mesajın çevirisi şu şekilde :

“Günaydın ? Evinizle ilgileniyoruz ???‍✌️☄️… Sadece sizinle birkaç detayı konuşmamız gerekiyor… Ne zaman müsait olursunuz?”

Dahan, mesajı aldıktan hemen sonra reklamı kaldırıyor ve çiftle görüşmeye başlıyor.  Aşağı yukarı birkaç mesajlaşmadan sonra çift mesaj atmayı kesiyor. Gönderdikleri son mesajda ise, kontratlarında olmasını istedikleri değişiklikleri ev sahibine bildirceklerini söylüyorlar. Sonunda, Dahan başka bir kiracı bulsa da, iyimser ve sevimli emoji kullanımlarıyla onu yanılttıkları için çifti mahkemeye veriyor.

Hakimin kararının bir kısmı ise şu şekilde:

“2 Haziran 2010’da, davalı tarafından gönderilen (emoji dolu) metin mesajında bahsi geçen bir çok sembol kullanılmıştır. Semboller arasında, “gülen surat”, “bir şişe şampanya”, “dans figürü” ve dahası yer almaktaydı. Bu semboller ciddi anlamda bir iyimserlik belirtisi taşımaktadır.

Her ne kadar bu mesaj, taraflar arasında bağlayıcı bir sözleşme teşkil etmese de, doğal olarak davacının, evi kiralamak isteyenlere karşı güvenmesine yol açmıştır.

Sonuç olarak, davacı evinin kiralanmasıyla ilgili olan online reklamı kaldırmıştır. Uzlaşmanın sonlarına doğru bile, Davalı, Temmuz ayının sonunda gönderilen mesajlarda, “gülen” emojiler kullanmıştır. Sanıkların evi kiralama isteği konusunda şüpheleri olduğu için, herşeyin düzene girdiğini diğer tarafa aktaran bu semboller yanıltıcı olmuştur.”

Bir daha ki sefere, mesajınızda “??” bu emojiyi kullanmaya karar verirseniz, benden size tavsiye, bu davayı unutmamanız olacaktır.

1 Comment

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...