Mercedes-Benz S-Class yolları sizden daha iyi biliyor

Date:

Aktif Mesafe Tespit Asistanı

Bir dağın kavisli yollarında Mercedes-Benz S-Class ile seyahatimiz esnasında, kör bir noktaya yaklaştığımızda, güncellenmiş ‘Akıllı Sürüş’ fonksiyonunun gerektiği yerde yavaşlayacağından emin olamamıştık. Bereket versin ki araç hem o noktada, hem de ona benzer tüm noktalarda yavaşlayarak, her viraj sonrasında yoluna devam etti. Firmanın özerk araç üretimine yoğun olarak odaklandığı bu dönemlerde atmakta olduğu adımlara şahit olmak, oldukça etkileyici bir deneyimdi bizim için.

Shanghai Otomobil Sergisi’nde Nisan ayında tanıtımı yapılan yeni S-Class, Mercedes’in ‘Akıllı Sürüş’ yazılımının son versiyonu yüklenmiş olarak piyasaya çıkacak. Bu güncelleme Mercedes araçlardaki ‘Aktif Mesafe Ölçüm Asistanı’ ve ‘Aktif Araç Yönetimi’ fonksiyonlarına ek özellikler kazandırıyor. Far sinyal kolu üzerine dokunmak suretiyle devreye sokulabilen otomatik şerit değişimleri şimdi daha da akıcı bir özellik kazanmış. Araç 10 saniye boyunca açık bir aralık bulamazsa, şerit değiştirme işlemini iptal ediyor. Fakat daha da etkileyici olanı, Distronic’in, Mercedes’in haritalandırma partneri olan ‘Here’ dan verileri alarak dönemeçlerde hız ayarlaması yapması. Sürücü ne freni, ne de gazı kullanmak zorunda kalıyor. Geriye direksiyon sallarken sürüşün keyfini çıkarmak kalıyor.

Araçta yüklü olan yazılım S-Class’ın trafikteki dönemeçlerdeki hızını, mevcut hızını ve Here’ın sağladığı dönemeç açı ve eğim verilerini kontrol eder. Sonuç itibariyle beklenenin ötesinde, etkileyici bir fren ve hız  idare performansı ortaya çıkıyor. Hatta öyle ki araç bu haliyle bir çok sürücüden daha etkileyici bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

‘Aktif Mesafe Tespit Asistanı’ aracın o anki sürüş modu ile birlikte çalışıyor. Araç spor modunda iken virajlara atılgan dalışlar yapıyor. Konfor modunda ise rahatlatıcı bir sürüş performansı sergiliyor. Eko modunda o denli yavaş bir hal alıyor ki, virajlardan dönerken nerede ise hareket etmiyor gibi hissediyorsunuz.

Aracın fiyatlandırması konusunda henüz bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte, Distronic özelliklerinden bazıları standart olacak, diğer özellikler ise ekstra masraf olarak yansıyacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...